UHIĆENI RODITELJI PRETUČENE DJEVOJČICE! Malena se još uvijek bori za život u Klaićevoj bolnici

Photo: Davor Visnjic/PIXSELL, Ilustracija

Liječnici iz Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj ulici u četvrtak su ostali u šoku nakon što je zaprimljena djevojčica stara samo 2,5 godine sa smrskanom glavom i prepuna modrica.

Dok se malena još uvijek bori za život, jutros je gradiška policija uhitila  oca i majku.

Radi se o 24-godišnjoj djevojci i 27-godišnjem partneru, koji imaju ukupno četvero djece, piše Jutarnji. Uhićeni su zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo zloporabe djetetovih prava.

Za navedeno kazneno djelo zapriječena je kazna od jedne do osam godina zatvora, a ukoliko dođe do promjene zdravstvenog stanja djeteta s obzirom da je u kritičnom stanju i liječnici se bore za život djevojčice, doći će i do prekvalifikacije djela.

Ostala djeca poslana su u udomiteljske obitelji.

Ravnatelj Klaićeve bolnice Goran Roić jutros je potvrdio da se situacija s djevojčicom nije promijenila te da je kritično i vitalno ugrožena.

Kako je jučer objavljeno, djevojčica ima teško nagnječenje mozga, ali i cijele glave, osobito na koži, gdje se jasno vide tragovi gnječenja. Ozljede su, brutalne i zastrašujuće, doslovno ekstremne, a djetetu je, uz to, tijelo puno modrica različite starosti.


Komentari