Uhićeni 27-godišnjak i trojica maloljetnika koji su krali po Zagrebu: Uzimali pologe iz dućana, ali i čokoladu, brašno, šećer…

Photo: Petar Glebov/24sata, Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom te trojicom maloljetnika zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela „Teška krađa“ provaljivanjem te nad istim 27-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Prijetnja“ na štetu maloljetnika.

Sumnja se da su osumnjičeni, 10. travnja 2022. godine u noćnim satima, zajedno došli na područje Maksimira- Peščenica, s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, gdje su prema prethodnom dogovoru provalili u dvije trgovine. Provalili su na način da su u jednoj trgovini prikladnim alatom razbili staklo na ulazim vratima da bi ušli unutra kojom prilikom su otuđili veću količinu cigareta te manju količinu čokoladnih proizvoda. U drugu trgovinu su provalili tako da su prvo alatom koji su donijeli sa sobom potrgali lokot na vratima, a zatim potiskivanjem otvorili vrata da uđu unutra. Tom prilikom otuđili su novac i druge artikle. Iste te noći pokušali su provaliti u još dvije trgovine, ali u svojem cilju nisu uspjeli. Također nisu uspjeli u svojem naumu da provale u trgovinu na području Žitnjaka krajem ožujka ove godine.

Nadalje se sumnja da je 27-godišnji osumnjičeni, 5. travnja tijekom noći, došao u Šubićevu ulicu gdje je provalio u ugostiteljski objekt te otuđio 15 kg kave, šećer, oko 30 komada gaziranih pića, električni mlinac za kavu i novac nakon čega se s otuđenim predmetima dao u bijeg. Međutim, tu nije bio kraj njegovom protupravnom ponašanju, početkom travnja u noćnim satima, na prostoru tržnice Kvaternikov trg, provalio je u trgovinu gdje je otuđio polog.

Ukupna materijalna šteta zasad je neutvrđena.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 27-godišnjak i maloljetnik su predani pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu, dok je prijava protiv dvojice maloljetnika podnijeta redovnim putem

Komentari