Uhićen Petar Pripuz, policija mu pretražuje kuću

Suvlasniku tvrtke za zbrinjavanje otpada CIOS, Petru Pripuzu, u srijedu ujutro u bolnici je uručen zahtjev za uhićenjem, nakon čega su uslijedile pretrage njegova doma i tvrtke.

To je Jutarnjem potvrdio i Pripuzov odvjetnik Anto Nobilo. Prema njegovim riječima, policija istražuje određene porezne predmete kako bi se rasvjetlile moguće nepravilnosti u poslovanju CIOS-a i s njim povezanih tvrtki.

Nobilo je rekao kako je izdan nalog za uhićenje njegovog klijenta, ali da se on još nalazi na bolničkom liječenju, budući da je nedavno bio na operaciji srca.

“Koliko sam uspio shvatiti, sumnjaju na utaju, odnosno izbjegavanje plaćanja poreza. Odnosno, da je izdavanjem fiktivnih računa izvlačio novac iz CIOS-a i izbjegavao plaćanje poreza na promet”, ustvrdio je Nobilo.

Operacija Agram

Petar Pripuz, zagrebački poduzetnik i suvlasnik CIOS-a, najveće tvrtke za otkupljivanje i preradu otpada u Hrvatskoj i vlasnik sličnih tvrtki i na području BiH, Crne Gore, Srbije, Kosova, Makedonije i Albanije čiji se promet godišnje mjeri u milijardama kuna, uhićen je 2014. godine u sklopu operacije Agram

Rješenje o uhićenju Pripuzu je uručeno jutros u 6 sati u bolnici gdje se, prema Nobilovim saznanjima, nalazi zbog problema sa srcem koji su povezani s nedavnom operacijom na kojoj je bio u inozemstvu. Pripuz je u bolnici lišen slobode i oduzet mu je mobitel, ali nije izveden iz bolnice. Pred njegovom bolničkom sobom dežuraju policajci.

U tijeku je pretres Pripuzove kuće, ali i CIOS-a te tvrtki povezanih s CIOS-om, baš kao i tvrtki-kćeri CIOS-a koje se nalaze izvan Zagreba. Kad se iz Pripuzove kuće i ostalih prostorija koje pretražuje policija izuzmu svi dokazi, sudac istrage odlučit će o daljnjim koracima.


Komentari