Uhićen bjegunac povezan s iznudom i nestankom novca župana Pauka

Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX

“U Sesvetama je u utorak uhićen 28-godišnjak koji se povezuje s kaznenim djelom iznude u slučaju nestanka novca iz kuće šibensko-kninskog župana Gorana Pauka, potvrdila je u srijedu glasnogovornica šibenske policije Marica Kosor.

“Na području Policijske uprave zagrebačke jučer popodne uhićen je 28-godišnjak te je kriminalističko istraživanje na okolnosti kaznenog djela iznude u tijeku”, rekla je Kosor.

Policija nije otkrila detalje istrage o nestanku novca iz kuće župana Gorana Pauka i navodne iznude člana njegove obitelji. Zasad se zna da je u istražnom zatvoru u Šibeniku 20-godišnjak kojega se povezuje sa slučajem, a 28-godišnjak je dosad bio nedostupan policiji.

U mailu koji je privedeni 28-godišnjak u ponedjeljak poslao redakciji portala ŠibenikIN, on tvrdi da nikakve iznude nije bilo, ali i da se voljan predati policji ako mu se omogući poligrafsko ispitivanje.

“Ove teške optužbe, za koje sam neslužbeno doznao da me se tereti, su više nego dovoljne da mi unište život. Ne vidim drugog načina da optužbe opovrgnem osim odgovaranjem na pitanja sastavljena od strane stručnih osoba”, poručio je putem maila.

Župan Goran Pauk o cijelom slučaju do sada se oglasio samo kratkom porukom koju je poslao medijima.

“S obzirom da obrada traje, a novac je cilj iznude, o točnom iznosu ne mogu govoriti prije izjave nadležnih tijela, ali mogu vam kazati samo da je iznos puno manji od štednje navedene u mojoj imovinskoj kartici, što medije prvenstveno zanima, na štetu bilo kakve zaštite djeteta!, rekao je.

Premda iz šibenske policije nije bilo službenih izvješća o tom slučaju, u kuloarima se pričalo kako je žrtva krađe visokopozicionirani šibenski HDZ-ovac, a da je žrtva iznude član njegove obitelji.

Neslužbeno se doznaje da je Paukov novac uzeo njegov maloljetni posinak, koji je navodno bio žrtva iznude.

Zasad se ne zna točan iznos nestaloga novca i okolnosti vezane uz krađu i iznudu.


Komentari