Uhićen 19-godišnjak zbog razbojništava na području Centra, Maksimira, Trešnjevke i Novog Zagreba

Foto: Filip Kos/PIXSELL, Ilustracija

Policija je provela kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom zbog sumnje da je sam počinio sedam kaznenih djela “Razbojništvo” od kojih su dva ostala u pokušaju, dok je još dva kaznena djela počinio zajedno s još jednom zasad nepoznatom muškom osobom.

Sumnja se da je od kraja studenoga 2021. godine do početka siječnja 2022. godine počinio tri razbojništva u trgovinama, jedno na benzinskoj postaji i dva u poslovnicama priređivača igara na sreću od koji su dva kaznena djela ostala u pokušaju, dok je u ostalima otuđio novac.

Razbojništva

Osumnjičeni 19-godišnjak i zasad jedna nepoznata muška osoba su krajem studenoga prošle godine počinili dva razbojništva u trgovinama kojom prilikom su otuđili novac.

Način počinjenja svih kaznenih djela uglavnom je bio sličan, osumnjičeni bi sam ili s zasad nepoznatim muškarcem u večernjim satima maskiran ulazio u navedene objekte na području Centra, Maksimira, Trešnjevke i Novog Zagreba gdje bi od zaposlenika uz prijetnju noža ili pištolja zatražio novac nakon čega bi mu zaposlenici zbog bojazni i straha za vlastiti život predali novac s kojim je osumnjičeni pobjegao.

Međutim, tu nije bio kraj protupravnog ponašanja 19-godišnjaka pa je tako 13. siječnja oko 17.15 sati s istom namjerom otuđivanja novca ušao u automat klub na području Novog Zagreba, točnije u Turininoj ulici, da bi potom prišao zaposlenici i uz prijetnju pištoljem od iste zatražio novac koji mu je ista zbog straha za vlastiti život predala.

Uhićen 19-godišnjak

Po počinjenju razbojništva osumnjičeni se dao u bijeg, dok su policijski službenici iz Novog Zagreba odmah po saznanju o događaju započeli s intenzivnim traganjem za počiniteljem kojom prilikom su svega par minuta od počinjenja kaznenog djela uz uporabu sredstava prisile uhitili osumnjičenog 19-godišnjaka te ga doveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Ukupna materijalna šteta iznosi oko 67 000 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je podnijeto nadležnom državnom odvjetništvu, javljaju iz PU zagrebačke.

Komentari