UGOSTITELJI NA KOLJENIMA: Kava za van ih baca u još goru situaciju nego da su zatvoreni, prodaju ih desetak dnevno

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL/Ilustracija

Kafićima je omogućeno prodavanje kave za van, ali prihodi nisu osobito veliki. Vlasnici tvrde da dnevno prodaju svega desetak kava i zarade oko sto kuna. što je poražavajuće.

“Krenulo mi je, prvi dan rada imao sam u jednoj smjeni promet od 50 kuna, odnosno 100 kuna ukupno”, ogorčeno je komentirao ugostitelj Juraj Ćorić za 24sata. Ćorićev lokal u Gajnicama u ponedjeljak je prodao deset kava za van, što samo predstavlja gubitak. Pokrivanje troškova ne bi bilo moguće ni da prodaju pedeset kava dnevno. Ipak, lokal je odlučio otvoriti kako bi se pripremio za moguće otvaranje terasa. Nada se da će im to uskoro biti omogućeno.

“Nisam u najmu i primam potporu od države za dvije zaposlenice u iznosu od 4000 kuna. Da toga nemam, sigurno ne bih otvorio. Ovako mi je bitno da se muva, jer netko će naletjeti i kupit će kavu za van”, rekao je, pišu 24sata.

Ništa bolje nisu prošli ni ugostitelji koji su počeli prodavati kavu za van u trgovačkim centrima. Jedan od njih je prvi dan prodao 80 kava i ostvario promet od 660 kuna. U vrijeme prije pandemije prodao bi 500 kava i ostvario prihod od 4000 kuna.

“Što se tiče financija, mi se tu ne možemo nikako pokriti. Bez obzira na to što nam je bilo jasno da ćemo poslovati u minusu, otvorili smo kako bismo aktivirali ljude i pripremili se za otvaranje koje će, nadamo se, biti početkom ožujka. Cilj nam je naviknuti ljude da se ponovno vraćaju u kafiće jer smo kvalitetniji i bolji od kioska i pekarnica”, zaključio je ugostitelj.


Komentari