ON JE OBILJEŽIO VATROGASNI MIMOHOD: Pogledajte prizor koji je oduševio stotine Zagrepčana (FOTO)

vatrogasci mimohod
Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Na 140. obljetnicu Hrvatske vatrogasne zajednice, vatrogasci iz cijele zemlje okupili su na glavnom zagrebačkom trgu. 

Danas se na Trgu bana Jelačića održao mimohod vatrogasaca u povodu 140. godina od osnivanja Hrvatske vatrogasne zajednice. Zagrebački vatrogasci, zajedno sa svojim kolegama iz cijele zemlje, ali i iz Slovenije, Austrije, Njemačke i Slovačke, svečano su obilježili današnji dan. Ukupno dvije tisuće vatrogasaca prošlo je gradom u svečanom mimohodu, od sjedišta Javne vatrogasne postaje u Savskoj do Trga bana Jelačića.

vatrogasci trg mimohod
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
žene vatrogaskinje trg mimohod
Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Na trgu su vatrogasci izveli i pokaznu vježbu gašenja požara i spašavanja. Na otprilike sat vremena glavni gradski trg pretvorio se u pravi vatrogasni poligon, a građani su se okupili u velikom broju i vježbu promatrali sa zanimanjem.

pas vatrogasci vježba
Dalibor Urukalovic/PIXSELL

No, većinu građana oduševio je prizor u kojemu je vatrogasni pas, nakon obavljene vježbe, skočio u naručje vatrogascu. U tom je trenutku vatrogasac bio na koljenima, a pas je doslovno skočio na njega i počeo ga lizati po licu. 

Na mimohodu i predsjednik Sabora

Na Trgu bana Jelačića bio je i predsjednik Hrvatskog Sabora, Željko Reiner, koji je istaknuo da su vatrogasne postrojbe,bile one  profesionalne ili dobrovoljne, jedan su od najznačajnijih čimbenika za sigurnost društva. Nazočne vatrogasce pozdravio je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji im je zahvalio što su se okupili kako bi svima pokazali svoju nesebičnost i požrtvovnost. “To je poruka i nama koji se bavimo javnim poslovima”, rekao e zagrebački gradonačelnik, prenosi HRT.hr. 

>>>TRAMVAJSKI PROMET SE PREUSMJERAVA: Preko 2 000 vatrogasaca koračat će u mimohodu

>>>ONI SU ŽIVUĆI SUPERHEROJI: Kada ovo vidite poželjet ćete biti vatrogasac (FOTO)


Komentari