Udruge jednoglasne: GUP nije dobar te pozivaju na prosvjed!

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Predstavnici udruga Zelena akcija, Pravo na grad i Siget u četvrtak su pozvali zastupnike zagrebačke Gradske skupštine da se idući tjedan na sjednici usprotive izmjenama Generalnog urbanističkog plana (GUP) koje smatraju otimačinom javnog prostora, a koje, kažu, na silu želi progurati gradonačelnik Milan Bandić.

 Udruge su Zagrepčane pozvale na prosvjed koji će organizirati 10. srpnja u 8,30 sati ispred zgrade Gradske skupštine, uoči održavanja sjednice na kojoj će gradski zastupnici raspravljati i glasati o izmjenama GUP-a, prenosi N1.

U priopćenju koje su dali novinarima ispred Gradske skupštine posebnim štetnim smatraju projekt tzv. “Zagrebačkog Manhattana” zbog kojega bi, upozoravaju, bio uništen prostor Hipodroma i Velesajma, a zbog čega je udruga Siget danas urudžbirala Skupštini 14.355 potpisa protiv tog projekta.

Proces donošenja GUP-a smatraju nezakonitim, te traže novu javnu raspravu s obzirom da u onoj prije dvije godine nije spomenut takav megalomanski projekt, kao ni brojne druge odredbe koje su sada sastavni dio dokumenta koji dolazi na Gradsku skupštinu.


Komentari