Udruga Životna linija u subotu na Cvjetnom progovara o ALARMANTNIM PROBLEMIMA

theunboundedspirit.com

Udruga Životna linija će u subotu 19. prosinca na Cvjetnom Trgu u Zagrebu, u periodu od 11.00 do 14.00 sati upoznati građane i medije s radom Udruge, te dijeljenjem informativnih letaka upozoriti na gorući problem našeg društva – depresiju i suicid.

Velik postotak hrvatskog stanovništva pati od depresije, a suicid je najgora posljedica koja iz nje može proizaći. U nekim slučajevima potpora depresivnim osobama doslovno može spasiti ljudski život.

letak_zivotna_linija_front

U razdoblju božićnih blagdana osobito je velik broj ljudi izložen emocionalnim problemima. Prema statistici Ministarstva unutarnjih poslova tijekom 2014. godine počinile su samoubojstvo u
Republici Hrvatskoj 683 osobe, što je porast od 5,73% u odnosu na prethodnu godinu.

Samoubojstvo je time tijekom godine dana počinilo čak 37 osoba više (IZVOR: MUP, STATISTIČKI PREGLED TEMELJNIH SIGURNOSNIH POKAZATELJA I REZULTATA RADA U 2014. GODINI).

letak_zivotna_linija_back

Udruga Životna linija započela je s radom u siječnju 2014. godine otvaranjem besplatnog SOS telefona za pomoć suicidalnim i depresivnim osobama: 0800 123 123. Radi se o projektu namijenjenom svim osobama koje pate od depresije te su izložene riziku od suicida.

Telefonska je linija anonimna i potpuno besplatna za pozivatelje. Pomoć mogu dobiti i svi koji se Udruzi Životna linija obrate putem elektroničke pošte na adresu [email protected].


Komentari