UDRUGA HRVATSKA MATI U AKCIJI! Šalju djecu na ljetovanje: ‘Dosta ih nikad nije bilo na moru jer si velike obitelji to ne mogu priuštiti’

Ljiljana Dragić, more (Foto: Facebook/Cropix)

Višečlanim obiteljima ovoga će ljeta odlazak na more biti nedosanjani san. Znamo to, troškovi života su veliki, apartmani su skupi, a ako nemate baku ili pak vikendicu na moru, troškovi apartmana, hrane i puta, mogu se popeti na visinu mjesečne plaće.

Upravo zato, udruga Hrvatska mati, koja je osnovana kao podrška roditeljima – odgojiteljima u jeku ukidanja te iste mjere, ovoga ljeta vodi preko 90 mališana na more.

“Imamo tu ideju već duže vrijeme, krenuli smo u akciju, ali smo prvi puta to radili, pa nije bilo lako i trebalo nam je malo dulje vremena”, priča nam Liljana Dragić, predsjednica Udruge.

Liljana Dragić, udruga Hrvatska mati, foto: Screenshot

“Došli smo na tu ideju jer kad smo djecu vodili na žičaru i u kino, shvatili smo da si višečlane obitelji ne mogu priuštiti odlazak na more i da ima dosta djece koje nisu bile na moru”, kaže Liljana i dodaje – “pa smo odlučili napraviti humanitarnu akciju, jer kao udruga još uvijek ne možemo aplicirati na projekte”.

Humanitarna akcija je pokrenuta, a skupili su oko 35 tisuća kuna a to im  nije dovoljno za 90 djece koje će voditi u dom Crvenog križa u Novom Vinodolskom.

Javilo se preko 160 obitelji!

“Dosta sporo nam ide skupljanje novaca, zasad imamo za nekih 30-ak djece,a treba nam za 90, a akcija nam traje do 15. kolovoza pa se nadamo da će se skupiti dovoljno”, kaže Liljanja.

“Imamo djece iz Zagreba, Zaprešića, kad smo slali upite, javilo nam se preko 160 djece!”, kaže Liljana.

“Postoje djeca koja nikad nisu išla na more, imamo slijepog dječaka, djecu s autizmom, vidjeli smo da su se djeca posljednje dvije godine udaljila, pa će se tamo na moru više družiti”, govori Liljana i kaže da je cilj da se djeca prihvate međusobno, ali i najvažnije – da se druže!

“Dječak koji je slijep, ide u školu Vinku Benk, nema svoga društva, pa će se tamo sprijateljiti, družiti sa svojim vršnjacima, a to je bit svega i da se djeca prihvate međusobno”, zaključuje Liljana Dragić.

Ako i vi želite pomoći, broj računa udruge Hrvatska mati je:

IBAN: HR8524020061500119600


Komentari