Učio je od Zdravka Mamića? Uvrede, ignoriranje… Bandić gubi tlo pod nogama kada mu se postave neugodna pitanja

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obišao je divlje odlagalište u naselju Kozari put, koje su komunalne službe u međuvremenu sanirale, međutim na pitanja novinarke Dnevnika Nove TV Bandić je jako burno odgovarao.

Intervju prenosimo u cijelosti.

Na pitanje reporterke Dnevnika Nove TV Ivane Pezo Moskaljov zašto se godinama tolerirala ovakva situacija, Bandić je u svom stilu odgovorio: “Da sam ja tako pametan, radio bih u TV Novoj.’

“Ja nisam savršen, ali sam još uvijek najbolji’, odgovorio je Bandić na pitanje što su svih ovih godina radile komunalne službe.

“Molim vas, ja bih vas ovdje i vašeg urednika dopeljao da živite ovdje tjedan dana pa da razumijete ljude. Vi prvo trebate razumjeti ljude. A ja ljude razumijevam 18 i pol godina. Kad budete razumijevali ljude kao ja, onda ćete govoriti drugačije. A to je vaše demokratsko pravo da budete nezadovoljni mojim odgovorima. Da sam ja tako pametan kao vi, ja bih radio u TV Novoj’, bio je Bandićev odgovor na pitanje zašto su komunalne službe godinama žmirile i ignorirale problem.

Na pitanje hoće li se kandidirati za predsjednika Bandić je odgovorio “Nikad ne reci nikad.’, te poručio političarima koji ga kritiziraju da je u kampanji za predsjednčke izbore da s mora dođu u Kozari bok pa neka budu u kampanji.

Na pitanje novinara jesu li njegovi istupi motivirani pravosudnim epilozima koji ga čekaju u dva slučaja (Agram i štandovi) odgovora da o tome brinu njegovi odvjetnici.

“Meni mandati ne trebaju, ja sam dobio šest mandata. Ni jedna vlada u RH nije dobila dva. Niste o tome puno pisali, ajde malo analizirajte u ovoj sezoni kiselih krastavaca zašto nijedna vlada u zadnjih 28 godina nije dobila dva manadata, a zašto je Bandić dobio šest mandata. Jer sam 365 dana po 16 sati s ljudima’ , rekao je.

“Nije problem prijavljivanja i kažnjavanja, problem je educirati ljude da to ne rade’, odgovorio je Bandić na dodatna pitanja reporterka Nove TV hoće li gospodin Sulejman bti prijavljen za ono što mu se godinama toleriralo u dvorištu.

Na pitanje reporterke bi li nju prijavio da je to napravila u svom dvorištu Bandić odgovara “Ne bih ja vas prijavio, ja bih vama nešto drugo napravio. Ja bih vas educirao da to ne napravite’, te je dodao da svatko može pogriješiti.

Na upit o tome gdje je smeće završilo odgovorio je”Ja se vas bojim i zato neću odgovorit’, a na pitanje kako je odvezeno svo smeće Bandić je opet odbio odgovoriti “Bojim vas se, mene je strah.’

Na ponovljeno pitanje, Bandić je uzrujano odgovorio “Vi ste meni ko učiteljica zločesta, pa daj budite dama fina.’ te joj je poručio da je smeće odvezeno na pravo mjesto.

Sve češće uvrede, sve više izmotavanja

Inače, ovakva gradonačelnikova retorika nije samo naspram novinarskih pitanja NOVE TV. Zagrebački gradonačelnik odavno je prestao odgovarati na pitanja, kako javnosti tako i onih iz redova svoje političke oporbe.

Tu i tamo nabaci koji uvredu na račun zastupnika, izbaci koju floskulu umotanu u izlizani celofan te uspješno izbjegne dati odgovor.

Bila riječ o otpadu, optužnicama ili njegovom neracionalnom rasipanju gradskog novca te sumnjivim putnim nalozima – modus operandi je isti. Tko se usudi upitati i odraditi svoj posao, može računati na uvredu umjesto pristojnog odgovora. Baš kao Zdravko Mamić kada je počeo gubiti tlo pod nogama… Čini se da je nekadašnji gazda Dinama dobio svog nasljednika, barem kada je o optužnicama i neugodnim pitanjima javnosti riječ.

 

 


Komentari