Učenike iz MIOC-a dočekali neispravni autobusi s razbijenim staklima, hladna voda u hotelu i piletina s dlakama

Marko Lukunic/PIXSELL / Ilustracija

Učenici drugog razreda XV. Gimnazije, zvane MIOC, trebali su otići na izlet u Gardaland. natječaj su im se najprije javile četiri agencije od kojih jedna nije navela ime hotela u kojem će biti smješteni, dok druge dvije nisu ispunjavale uvjete. Odlučili su se za jedinu opciju – varaždinsku agenciju Galileo.

Prvi problemi pojavili su se već prilikom potpisivanja ugovora u kojem je bilo drugo ime hotela od onoga u ponudi, a agencija im je tada navela kako ipak neće imati vodiča, piše Novac.hr.

Roditelji su dva tjedna prije putovanja, početkom svibnja, kazali da škola nije imala mogućnosti odbijanja agencije zbog promjene ponude. Budući da bi se u skladu s Pravilnikom jedino mogao poništiti cijeli natječaj i u roku dva mjeseca raspisati novi, no tada djeca ne bi išla na predviđeni izlet pa se od tog postupka odustalo.

Nadalje, na put za Padovu trebali su krenuti u 2 ujutro, a po njih su došla dva neispravna autobusa, točnije autobusi s razbijenim staklima. Zbog toga što su se požalili na razbijena stakla, učenici su do jutra trebali čekati novi prijevoz.

“Zbog policijske odluke da isključe autobus kao tehnički neispravan iako istinski nije bilo razloga za istim, a na što smo uložili prigovor te čekamo odgovor, polazak je bio pomaknut. Osigurali smo u roku od 45 minuta drugi autobus, no zbog papirologije i zapisnika isto se odužilo te je kašnjenje bilo dva sata u polasku”, tvrde iz agencije Galileo i dodaju kako je dogovoreni program usprkos tome realiziran u cijelosti.

Učenici su ipak otišli na putovanje. Kad su stigli u hotel shvatili su da nema tople vode, nije je bilo ni u 6 ujutro, večera je, tvrde učenici, bila najgori dio putovanja. Poslužena im je tjestenina s komadićima aluminijske folije i piletina s dlakama, piše Novac.hr.

Jedna soba u kojoj su bili smješteni učenici MIOC-a nije imala prozore. Umjesto stakla bila je razvučena plastična folija, a kada je učenicima puknuo ključ, hotel je želio uzeti depozit od 10 eura svima, što bi bilo oko 500 eura.

Nakon mnogo natezanja bez depozita je ipak ostao samo jedan učenik iako agencija tvrdi da su baš svi dobili svoj novac nazad.

Iz agencije objašnjavaju kako je za toplu vodu trebalo malo pričekati jer je moguće da su svi u isto vrijeme pohrlili pod tuševe pa je vode nestalo, a iako su tvrdili da je sve bilo u redu i da prigovora nije bilo, agencija je učenicima na kraju ponudila besplatan jednodnevni izlet za ispriku.

Komentari