Učenici zagrebačke osnovne škole posadili 9 stabala patuljaste jabuke

Izdavačka kuća Profil Klett pokrenula je veliku akciju sadnje stabala u dvorištima škola.

U dvorištu zagrebačke osnovne škole „Luka“ danas je posađeno devet stabala patuljaste jabuke u sklopu projekta „Želim stablo“, koji je pokrenula izdavačka kuća Profil Klett. Stabla su zajedno zasadili učenici i učitelji osnovne škole „Luka“, gospođa Kornelija Benyovsky poznata po emisiji ‘Vrtlarica’ te djelatnici Profil Kletta.

Izdavačka kuća Profil Klett pokrenula je veliku akciju sadnje stabala u dvorištima škola te biljaka u učionicama u cijeloj Hrvatskoj. Cilj akcije je spoznati pravu vrijednost svakog stabla za okoliš, zajednicu i pojedinca, poboljšati zrak koji u školi udišu djeca te poticati na racionalno korištenje papira, tako da se što je moguće više koriste digitalne alternative.

„Kao odgovorna izdavačka kuća brinemo o održivom razvoju i očuvanju prirode te potičemo na sadnju drveća istovremeno pozivajući učitelje i učenike na odgovorno korištenje papira. Brinući se za stablo ili biljku izvan učionice ili u njoj, želimo odgajati generacije za održivu budućnost“, kazali su nam iz Profil Kletta prigodom pokretanja akcije. „Zajedno s učiteljicama i učiteljima razredne nastave obogatit ćemo okoliš s više od 1550 stabala ili biljaka za učionice.“

Sadnja drveca jabuke u osnovnoj skoli Luka - na fotografiji Korelija Benyovsky s ucenicima 2

Projekt su podržali učitelji razredne nastave u školama koji zajedno s tvrtkom Profil Klett organiziraju sadnju stabala i biljaka u cijeloj Hrvatskoj.

„Izuzetno nam je drago što smo ušli u projekt „Želim stablo“, jer su sadnjom devet sadnica jabuka naši učenici vidjeli da ono što uče iz prirode i društva zaista se u prirodi i događa. Sami su sudjelovali u sadnji jabuka, što je za njih jako važno, jer na taj način potičemo svijest o važnosti očuvanja prirode. „Spajamo ideje, stvaramo znanje“ je projekt Profil Kletta koji treba podržati i ubuduće“, izjavila je Marina Sabolović, ravnateljica škole „Luka“.

„Ovim projektom pokazujemo jedinstven stav o očuvanju okoliša. Klett je moderna izdavačka kuća koja i na ovaj način pokazuje da dijeli i potiče brigu i odgovornost za svijet u kojem živimo“, poručuju iz Profil Kletta.


Komentari