Učenici, studenti i umirovljenici do Velike Gorice i Zaprešića još povoljnije

velikagorica.com

Učenici, studenti i umirovljenici sada će još jeftinije putovati.

Pretplatni kuponi za učenike i studente s prebivalištem na području Grada Zagreba, a koji pohađaju obrazovne institucije na području gradova Velike Gorice i Zaprešića od 1. će travnja biti još dostupniji, odnosno povoljniji.

Povoljnije cijene prijevoza bit će omogućene i umirovljenicima kojima je prebivalište na zagrebačkom području, a imaju potrebu za putovanje do velikogoričkog ili zaprešićkog prometnog područja.

Kako je prethodno najavljeno cijene pretplatnih kupona za spomenute korisničke skupine bit će u potpunosti usklađene s cijenama koje su do sada primjenjivane, isključivo, za učenike, studente i umirovljenike gradova Velike Gorice i Zaprešića.

Na ovaj način, umjesto dosadašnje cijene od 310 kuna za putovanje do Velike Gorice, od 1. travnja, studenti će za putovanje do fakulteta u Velikoj Gorici odgovarajući kupon moći preuzeti za 213 kuna, a učenici za 217 kuna.

Mjesečni umirovljenički kupon iznosit će 218 kuna.

Isto tako, povoljnija cijena mjesečnih kupona bit će i za učenike i studente koji pohađaju obrazovne institucije sa sjedištem u Zaprešiću. Učenici će mjesečni kupon moći preuzeti po cijeni od 140 kuna, a studenti po cijeni od 190 kuna.

Istovremeno, umirovljenički pretplatni kupon za Grad Zagreb i Zaprešić iznosit će 169 kuna.

Napominjemo kako cijene za putovanje učenika do svojih škola na području Velike Gorice i Zaprešića mogu biti još povoljnije, ukoliko navedena skupina korisnika ostvari dodatno pravo na subvenciju, odnosno sufinancirani međumjesni prijevoz temeljem odluke Vlade Republike Hrvatske.

Prilikom prve kupnje pretplatnih kupona za Grad Zagreb i Veliku Goricu, odnosno Zaprešić, potrebno je doći na prodajno mjesto ZET-a i uz pretplatnu kartu predočiti i valjanu osobnu iskaznicu.

Studenti kojima je prebivalište u Zaprešiću, a do obrazovne ustanove prolaze zagrebačkim područjem, također mogu ostvariti pravo na povoljniji mjesečni kupon za relaciju Zaprešić – Zagreb po cijeni od 190 kuna


Komentari