UČENICI PROFESORA GAĐALI KREDOM? On priznao da ih je odgurnuo

Pixabay

Incident između profesora i učenika dogodio se u utorak u Tehničkoj školi Čakovec. Sukob je rezultirao time da je profesor, kako se navodi, odgurnuo dva učenika koji su ga prethodno provocirali i stvarali nemoguće radne uvjete. Pozvana je i policija, a  glasnogovornik PU međimurske Nenad Risek rekao je da PU međimurska provjerava navode iz anonimne prijave građana o tom događaju. Roditelji učenika nisu zatražili medicinsku pomoć za sebe niti za svoje sinove.

Rezime je to neprihvatljivog incidenta, no sam profesor je objasnio što je prethodilo samom sukobu.

“Ja sam odreagirao na način, kad sam ustanovio koji je učenik to napravio (bacio kredu), da sam ga gurnuo nogom, da ne kažem, nisam ga ozlijedio. Onda sam ga u kabinetu, nisam ga mlatio, ali sam gurnuo, isto tako drugog učenika. On je pljunuo na stol učenika, pa sam prema obojici primijenio isti tretman”, rekao je profesor koji kaže da već neko vrijeme pokušava smiriti razred razgovorom i drugim pedagoškim metodama, ali da je ovaj put izgubio kontrolu”, prenosi RTL.

“Ja sam to napravio i da bi morao opet bi napravio, sram me da sam morao… Mene ne štiti sustav, mene ne štiti uprava škole, ravnatelji su ok, ali sustav nastavnike ne štiti”, tvrdi profesor.

Na incident je reagiralo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja zatraživši očitovanje i stavivši školi na raspolaganje krizni tim za psihološko savjetovanje.

Ravnatelj Tehničke škole Dražen Blažeka istaknuo je da je na neprimjereno i neprihvatljivo provociranje učenika došlo do neprimjerene i neprihvatljive reakcije profesora.

 


Komentari