Učenici OŠ Mate Lovraka od ponedjeljka se vraćaju u učionice! Škola u kojoj je podmetnut požar je sanirana

Photo: Facebook

Učenici Osnovne škole Mate Lovraka u Dubravi od ponedjljka će se ponovno vratiti u svoje učionice, priopćeno je iz Grada.

U ponedjeljak, 2. studenog, još uvijek nepoznat počinitelj podmetnuo je požar kako bi prikrio krađu računala i druge tehnike.

U požaru je škola znatno oštećena, no Grad Zagreb osigurao je kontinuitet odvijanja nastave za sve učenike škole – učenici od 1. do 4. razreda nastavili su nastavu pohađati u sigurnom, požarom nezahvaćenom dijelu škole, a učenici od 5. do 8. razreda privremeno su izmješteni u OŠ Ivanja Reka, uz organizirani prijevoz do škole i natrag.

“Žurno smo pristupili sanaciji nastale štete i obnovi škole koja je uspješno završena te me iznimno veseli što će svi učenici OŠ Mate Lovraka od ponedjeljka ponovno biti u svojoj školi. Ovim putem zahvaljujem se svim učenicima, roditeljima i djelatnicima, kako OŠ Mate Lovraka, tako i njihova privremenog domaćina, OŠ Ivanja Reka, na razumijevanju, gostoprimstvu, solidarnosti i zajedništvu koju su pokazali!”, poručio je gradonačelnik Milan Bandić na svome Facebooku.
.


Komentari