Učenici od ponedjeljka opet u klupama: Ravnatelj zagrebačke škole optimističan po pitanju organizacije

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Drugo polugodište za učenike će se odvijati u školskim klupama, ali uz nešto pojačane epidemiološke mjere. Nakon božićnih praznika, nastavlja se obveza Covid potvrda za zaposlenike škola. Oni koji nemaju potvrdu o cijepljenju ili preboljenju dužni su testirati se dva puta tjedno.

COVID potvrde? Milek: “Neće biti problema”

Ravnatelj Osnovne škole Lovre pl. Matačića u Zagrebu Tomislav Milek za HRT je kratko poručio kako očekuje da neće biti problema.

“Nastavnici koji nisu cijepljeni se i dalje moraju testirati. Mi imamo organizirano testiranje ovdje u školi tako da neće biti nikakvih problema”, objasnio je Milek.

 U subotu nijednom učeniku nije izrečena samoizolacija u Zagrebu

O epidemiološkoj situaciji u Zagrebu oglasili su se danas iz NZJZ Dr. Andrija Štampar. U protekla 24 sata obrađeno je 1.997 uzoraka PCR testiranja, a 1.230 je bilo pozitivno. Tijekom jučerašnjeg dana djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 1.399 oboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 113 osoba. Od 1.399 COVID-om zaraženih osoba: 145 su kontakti COVID + osoba, šest COVID pozitivnih osoba doputovalo je iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Italije i Bugarske. 99 oboljelih osoba za sada je negativne epidemiološke anamneze, za 1.144 osobe poslane su upute o mjerama, tri su se osobe zarazile tijekom novogodišnjih okupljanja, a jedna na sprovodu. Jedna oboljela osoba obrađena je od strane liječnika obiteljske medicine.

 Jučer nije bilo indikacije za izricanje mjera samoizolacije učenika. U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata novooboljelo je osam korisnika, dva zdravstvena i sedam nezdravstvenih djelatnika. U Karanteni Grada Zagreba trenutno se nalazi sedam osoba.

 Tijekom jučerašnjeg dana na cijepnim punktovima Grada Zagreba ukupno je cijepljeno 4.365 osoba, od toga 278 prvom dozom. Na Cijepnom punktu Velesajam cijepljeno je 2.240 osoba, od kojih 158 prvom dozom.

Fuchs: “Vlada cijelo vrijeme inzistira da se nastava održava uživo”

Podsjetimo, u petak je konferenciju za novinare u Banskim dvorima održao ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs  te je istaknuo da Vlada cijelo vrijeme inzistira da se nastava održava uživo, a sa što manje online rada.

“U studenom su donesene pojačane mjere, učenici od 5. razreda nadalje moraju nositi maske bez obzira na razmak. Ukida se razmak, svi nose maske. Oni od 1. do 4. razred ostaju u takozvanim balončićima”, objasnio je Fuchs i pohvalio procijepljenost u sustavu obrazovanja.

“Procijepljenost kod nastavnika i učitelja se bitno povećala, sada je negdje oko 71 posto. U znanstvenim institutima je to 90 posto. Srednjoškolski sustav ima 73 posto, 70 je osnovnoškolski sustav”, izjavio je ministar Radovan Fuchs.

Komentari