Učenici i studenti, provjerite kada i kako možete produljiti karte za javni prijevoz!

Photo: Borna Filic/PIXSELL

ZET obavlja produljenje postojećih ili izradu novih Pretplatnih karata za javni gradski prijevoz, učenicima osnovnih i srednjih škola te  studentima, za novu školsku i akademsku godinu 2020./2021.

Za studente od jučer, a za učenike od 1. rujna, bit će omogućeno jednostavnije produljenje postojećih Pretplatnih karata za javni gradski prijevoz, koje će se moći obaviti na svim prodajnim mjestima ZET-a, kao i kioscima ugovornih partnera (Tisak i iNovine).

Produljenje profila na Pretplatnim kartama, zahvaljujući informatičkoj povezanosti s elektroničkom bazom podataka učenika osnovnih i srednjih škola (e-Matica), kao i sa studentskom elektroničkom bazom (ISAK), biti će omogućeno polaznicima onih obrazovnih institucija koji se nalaze u sustavima, odnosno onima koji pravovremeno ažuriraju podatke za nadolazeću školsku ili akademsku godinu bez prethodnog ovjeravanja Zahtjeva ZET- a u tajništvima obrazovnih institucija.

U slučaju da se netko od korisnika neće nalaziti u sustavu, na što prijevoznik ne može utjecati, za produljenje profila postojećih Pretplatnih karata, potrebno je dostaviti na prodajno mjesto ZET-a i prethodno ovjeren obrazac zahtjeva. Učenici prvih razreda srednjih škola i studenti prve akademske godine, a kojima je prebivalište na području gradova Velike Gorice i Zaprešića, moraju ovjeriti Zahtjev ZET-a u obrazovnoj instituciji koju pohađaju, kao i u nadležnoj službi Grada, prenosi Večernji.

Učenici koji već imaju ZET karticu ne trebaju izrađivati novu, ali trebaju produljiti učenički status i to na bilo kojem prodajnom mjestu ZET-a, uz ovjereni obrazac, dok studenti mogu već sada temeljem elektroničke baze (ISAK) produljiti svoj studentski status. Daljnje produljenje profila za sve korisničke skupine preduvjet je za kupnju mjesečnih ili godišnjih kupona. Produljenje statusa ne naplaćuje se niti je potrebna nova fotografija (pod uvjetom da je fotografija primjerena godinama starosti), već se prilikom dolaska na prodajno mjesto ažuriraju podaci na postojećoj kartici korisnika.

Redovni studenti i učenici s prebivalištem na području općina Bistra, Stupnik, i Luka obvezni su radi ostvarivanja prava na subvenciju Zahtjev ovjeriti u nadležnoj službi općine. Učenici i studenti druge, treće ili četvrte godine, s područja Velike Gorice i Zaprešića, za produljenje profila neće trebati ovjeravati Zahtjev ZET-a u obrazovnoj instituciji i poglavarstvima, već će potrebno ažuriranje podataka na postojećoj Pretplatnoj karti moći obaviti, već od sada na svim prodajnim mjestima ZET-a, kioscima Tiska i iNovina, ukoliko će se nalaziti u odgovarajućoj elektroničkoj bazi podataka. Novim korisnicima predlaže se da ZET karticu izrade što prije, jer potvrda o predanom zahtjevu za izradu kartice nije zamjena za valjanu kartu.


Komentari