UČENICI ĆE SE MORATI JOŠ STRPJETI: Škole oštećene u potresu neće biti obnovljene do rujna, evo gdje će se održavati nastava

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Obnova svih osnovnih i srednjih škola, oštećenih u potresu 22. ožujka 2020., je u tijeku, a postupci sanacije njihovih objekata provode se u punom intenzitetu. Budući da niti jedan obrazovni objekt neće nažalost biti saniran do početka školske godine 2021./2022., za učenike tih osnovnih i srednjih škola, odgojno-obrazovni rad nastavit će se organizirati u školskim ustanovama u kojima su nastavu pohađali i prošle školske godine.

Za sve učenike, koji nastavu pohađaju na udaljenim lokacijama, Grad Zagreb organizirat će, kao i prošle nastavne godine, školski prijevoz.

“Vjerujemo da će obnova svih objekata biti dovršena u skladu s rokovima te da će učenici svih škola oštećenih u potresu, kao i Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog i Osnovne škole Jure Kaštelana, u skoroj budućnosti nastavu pohađati u sigurnim, obnovljenim i moderno uređenim školskim prostorima”, izvjestili su iz Grada.

Na ovo poveznici možete pronaći popis svih škola koje se obnavljaju kao i gdje će se nalaziti privremeni smještaj za učenike.

Komentari