UBOJSTVO NA MOSTU MLADOSTI Gradonačelnik Tomašević: ‘Imamo tramvaj koji nije u upotrebi jer se u njemu istražuje ubojstvo’

Most mladosti, foto: Wikimedia Commons

Na današnjoj sjednici Gradske skupštine mimo dnevnog reda, odvijala se burna rasprava o plaćama članova Uprave Holdinga, do stanja gradskog otpada, ali i javnog prijevoza.

Nakon što je gradska zastupnica Lucija Topolovec iz redova BM 365 zaključila kako “ne smijemo dopustiti da nam ljudi kasne. Čekaju dugo. Ne možemo dozvoliti da nam građani kasne na poslove i školarci u škole”.

Gradonačelnik Tomašević joj je odgovorio:

“Što se tiče ZET-a problem s autobusima se riješio. To smo nekako stabilizirali. Ne možete kupiti gotov tramvaj nego po narudžbi. Vozni par je bio na rubu. Rokovi isporuke novih tramvaju su dvije godine. Imamo tramvaj koji nije u upotrebi jer se u njemu istražuje ubojstvo. Svaki nedostatak tramvaja osjetimo.”

Ubojstvo na mostu

Riječ je događaju koje je 18. rujna 2018., dakle prije četiri godine, zgrozio domaću javnost. Muhaammad S. (27), državljanin Pakistana ubio je Sinišu V. (59) u tramvaju broj 6 nedaleko od stanice na Mostu mladosti.

 

Kako je kasnije razjašnjeno, prvo su se porječkali, da bi verbalni sukob prerastao u fizički. Muhammad S. izvadio je kuhinjski nož i u vrat ubo Sinišu V. koji je na mjestu preminuo. Izašao je potom iz tramvaja te isti dan otputovao u Italiju, gdje je i uhićen nakon dva mjeseca.

Kako je rekao gradonačelnik Tomašević, tramvaj još uvijek nije spreman za vožnju jer “se u njemu istražuje ubojstvo”.


Komentari