Ubojica djece najvjerojatnije sutra izlazi iz bolnice: Njegovu sobu još uvijek čuva policija, evo što slijedi dalje

Foto: Facebook

O stravičnom zločinu koje se dogodilo u Mlinovima, još uvijek se priča. Austrijanac Harald Kopitz (56) ubio je troje malodobne djece (blizance od 7 godina i dječaka od 4 godine), pa htio presuditi i sebi, ali preživio je. Trenutno se nalazi u KBC-u Sestre Milosrdnice.

“Pacijent je smješten na jedinici intenzivne skrbi i pod konstantnim je nadzorom policije. Nije životno ugrožen, sve životne funkcije pacijenta su stabilne. Od jučer i dalje pri svijesti”, stoji u priopćenju medijima dr. Davora Vagića.

Njegovo otpuštanje iz bolnice očekuje se najvjerojatnije sutra, doznaje HRT. Nakon toga slijedi daljnja procedura.

Nakon što da iskaz, muškarac će biti doveden pred istražnog suca, a nakon toga na potezu je Županijsko odvjetništvo.

Ravnatelj Vinogradske bolnice, dr. Davor Vagić, u subotu je rekao kako se provode svi nalazi kako bi se utvrdilo je li bio pod utjecajem psihofarmaka, pri čemu se vjerojatno misli na lijekove koji utječu na psihičke procese.

Moglo bi ga se teretiti za tri teška ubojstva. Inače, kazna za teško ubojstvo u Hrvatskoj može ići do maksimalnih 40 godina, no kako se radi o višestrukom teškom ubojstvu, ta kazna bi mogla ići do 50 godina zatvora.

Mediji iz BiH objavili su, pozivajući se na neslužbene informacije, kako će djeca biti pokopana u Neumu. Doznaje se i kako je majka u subotu završila na Hitnoj u Dubrovniku u teškom psihičkom stanju te se nakon toga zaputila u rodni Neum. Načelnik tog mjesta rekao je da će, ako djeca budu tamo pokopana, proglasiti Dan žalosti.

Komentari