U znak protesta muškarac u kolicima prešao četiri trake na Aleji Bologne: Jedan vozač pokazao humanost na djelu

Pothodnik Vrapče dijeli Samoborsku ulicu od Aleje grada Bologne. To je veliki pothodnik kojim se služe stanovnici Vrapča, Stenjevca, Malešnice, ali i okolnih kvartova. To je ujedno i pothodnik koji ima tri dizala, a niti jedno – ne radi. A čak i kada rade, užasno smrde, zašarani su grafitima i općenito ne ulijevaju osjećaj sigurnosti. Uz to, u pothodnik se može spustiti sa željezničkih postaja Vrapče – smjer zapad i istok, ali i sa Samoborske ulice i Aleje Blogone. No, ne postoji rampa za bicikle, kao niti pristup za osobe s invaliditetom, već samo dizalo. I upravo u tome leži problem. Kada dizalo ne radi, osobe u kolicima, majke s djecom, trudnice i stariji sugrađani, nemaju kako nego stepenicama.

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL (Ilustracija)

U emisiji Moj firtl, Radio Sljemena, upravo je pothodnik u Vrapču bio tema i to zbog revolta jednog od naših sugrađana koji je osoba s invaliditetom. Kao znak protesta, zato što ne rade dizala, prešao je četiri prometna traka u kolicima. A ono što se dogodilo, zagrijat će i najhladnija srca.

U trenutku kada je već skoro prešao jednu od najprometnijih cesta u Zagrebu, nepoznatom čovjeku stao je auto, iz njega izašao gospodin i pomogao preći cestu.

Dizala uskoro, kažu

Iz Grada su za Radio Sljeme poslali odgovor u kojem kažu daje “pokrenut postupak javne nabave za izradu projektno tehničke dokumentacije” za dizalo na željezničkoj postaji Vrapče, a kada će dizalo biti funkcionalno, ovisi i o izvođaču radova, ali i o gradu.

Komentari