U Zagrebu uskoro poskupljuje cijena parkinga: Plaćat će se više u svim zonama, uvodi se i peta?

Photo: Borna Filic/PIXSELL

Zagrebački Holding Gradu Zagrebu uputio je dokument s temom povećanja cijena parkiranja.

U prvoj zoni u Zagrebu cijena parkirne karte bi s novim poskupljenjem mogla iznositi 10 kuna, odnosno četiri kune više nego dosad.

Zagrebački Holding prije nekoliko je dana Gradu Zagrebu uputio dokument s temom povećanja cijena parkiranja, a osim prve digle bi se cijene i u ostalim zonama: u drugoj s 4 na 5 kuna i u trećoj s 1.5 kune na dvije kune, piše Jutarnji list.

Također se predviđa otvaranje nove pete zone u kojoj će se parkiranje naplaćivati kunu po satu. S novim bi cijenama dobit Zagrebačkog Holdinga tako bila uvećana za 38,7 miilijuna kuna, a ovime bi se, kako stoji u prijedlogu, potaklo građane da koriste usluge javnog prijevoza.

Podsjetimo, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, najavio je uvođenje ZET-ove karte po cijeni između četiri i 12 kuna tako da građanima koji se voze tri ili četiri stanice omoguće cijenu karte od četiri kune, oni koji se voze 10 ili 12 stanica da se voze za šest ili osam kuna, a oni koji se voze dva sata da se plate 10 ili 12 kuna, ali ta najava još nije zaživjela.


Komentari