U Zagrebu troje novooboljelih: Bandić progovorio o Zakonu o obnovi, ali i o vrtu u Preradovićevoj

foto: Bruno Konjevic / CROPIX

Zagreb ima tri novozaražena novim koronavirusom, rečeno je na konferenciji zagrebačkog Stožera civilne zaštite. Jučer je testirano ukupno 243 ljudi, a 24 je stavljeno u samoizolaciju.

Iz Zagrebačke županije već 16. dan zaredom stižu samo dobre vijesti

“S obzirom na to da se najavljuje da zakona neće biti još dugo, mi smo danas dali zadnji set prijedloga i sugestija svezi zakon. Žao nam je što Vlada nije reagirala promptnije u vezi toga, ali ne možemo mi tu ništa. Grad Zagreb će za one u Cvjetnom naselju koji ne ispunjavaju sve kriterije za dobiti stan i imaju drugu nekretninu u koju ne mogu odmah ići, osigurati privremene stanove. Svaka pomoć Vlade je dobrodošla, ali najveća pomoć je izostala, a to je donošenje zakona. Bilo bi bolje da se manje šampanjaca otvaralo, a više radilo. Moglo u ova tri mjeseca biti doneseno da je bilo više suradnje i efikasnosti”, rekao je Bandić i ustvrdio kako niti jedan Zagrepčanin neće ostati bez krova nad glavom.

Bijesni Zagrepčani se ujedinili, a nije ih strah ni kazni: ‘Uljepšajmo sami naš grad, zasadimo male vrtove!’

Gradonačelnik je komentirao i vrt kojeg je građanka zasadila u Preradovićevoj ulici, a istaknuo je kako neće morati platiti kaznu, ali će biti upozoreni i tim putem je zamolio građane da javnim površinama ‘ne rade što hoće’.

 


Komentari