U ZAGREBU PUŠE JAK VJETAR, RUŠI STABLA: Županijski centar 112 zaprimio više dojava, za zagrebačku regiju upaljen narančasti meteoalarm

Foto: Screenshot

Subota ujutro u glavnom gradu započela je sunčano, a tako bi se trebalo nastaviti i kroz ostatak dana. No, uživanje u suncu kvari olujni vjetar, a zbog njega je za zagrebačku regiju izdan i narančasti meteoalarm.

U gradu je nekoliko srušenih stabala, dok je na Remizi palo drvo i oštetilo parkirane aute. Vjetar nosi kontejnere i smeće, a zagrebački vatrogasci su zatrpani dojavama građana. Kako su nam potvrdili do 12 sati su imali 30-ak intervencija, a najviše ih se odnosilo na uklanjanje stabala.

Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je više dojava građana da je na području Grada Zagreba uslijed jakog vjetra došlo do pada stabala i grana na prometnice i parkirana vozila, opadanja dijelova fasade sa zgrada, oštećenja limova na krovovima, semafora i telefonskih stupova.

Olujni udari sjevernog i sjeverozapadnog vjetra, osobito će biti izraženi u Međimurju i Podravini. Najjači udari vjetra očekuju se od 65-95 km/h.

Iz Državnog hidrometeorološkog zavoda poručuju kako će sredinom dana i poslijepodne postati na udare olujan sjeverni i sjeveroistočni vjetar.

“U Zagrebu je uzrokovao fenski učinak – nagli porast temperature i smanjenje vlažnosti zraka”, poručili su.

Prema prognozi DHMZ-a jak vjetar puhat će i sutra, no poslijepodne će slabjeti.

Foto: Zagreb.info

 


Komentari