U Zagrebu pomaknuta autobusna stanica jer Dariju Srni smeta buka?

FOTO: Wikimedia

U Zagrebu su neki ljudi očito “jednakiji” od drugih.

Autobusna stanica ZET-ove linije 102 (Britanski trg – Šestine) na Gornjem Prekrižju u Zagrebu premještena je prije petnaestak dana dvjestotinjak metara dalje, što je naljutilo neke stanare te ulice, pišu 24sata.

Naime, stajalište autobusna navodno je premješteno jer je buka autobusa smetala bivšem kapetanu hrvatske nogometne reprezentacije Dariju Srni i njegovoj obitelji budući da se nalazila točno ispred ulaza u njihove vile na Gornjem Prekrižju.

Autobusna linija 102 u smjeru sjevera sada je premještena četiri kućna broja dalje.

Kako je kazao tamošnji ogorčeni stanar, na kvartu je već trideset godina i svejedno mu je, kaže, je li stanica 300 metara gore ili dolje, no smeta mu što su, ističe, u Zagrebu neki “jednakiji” od drugih.

“Sramota je da se radi takvih novopečenih bogataša mijenja infrastruktura grada, koja bi trebala služiti baš svima. I grad sigurno ima prste u tome, baš me zanima kako je to odobreno i progurano te obrazloženo i opravdano”, prokomentirale su dvije Zagrepčanke na Britancu.

Skupljaju se potpisi za peticiju

Stanari ulice već su počeli skupljati potpise za peticiju za vraćanje stanice na staro, ali ne nadaju se, kažu, uspjehu jer su uvjereni da će gradska uprava odbiti njihov zahtjev.

U gradskom Uredu za promet kažu da je sve obavljeno u koordinaciji sa ZET-om i policijom, a nakon zajedničkog komisijskog pregleda kojim je zaključeno da postojeća lokacija ne zadovoljava prometno-tehničke uvjete i sigurnost putnika. No, unatoč službenom objašnjenju, 24 sata pišu kako su s istog mjesta dobili i neslužbenu potvrdu da je Srna doista osobno zatražio premještanje autobusne stanice jer je na opasnome mjestu.

Srna je navodno naveo da dosad nije živio u toj kući. Međutim, u Gradu tvrde da je doista u pitanju bila nesigurna lokacija za autobusno stajalište.

“Stanica je zaista bila na krivini, na opasnu mjestu. To su potvrdili i predstavnici MUP-a i Odjela za promet. Izmještanje je opravdano, a napravili smo i pješački prijelaz. Uvijek će se netko buniti”, objasnio je za 24 sata neimenovani sugovornik iz Grada.

Srna i njegova supruga nisu htjeli komentirati slučaj.


Komentari