U Zagrebu ogroman porast korištenja droge! Petek odlučno: ‘Uvedimo testiranje na droge u Skupštini i Gradskoj upravi’

Pixabay

Renato Petek, zastupnik Gradske skupštine Grada Zagreba i glavni tajnik stranke Naprijed Hrvatska!, objavio je javnosti svoj novi prijedlog za uvođenje testiranja na droge u Gradskoj Skupštini te Gradskoj upravi, a sve u svrhu osvješćivanja porasta stope ovisnosti u gradu.

“Predložio sam da u okviru aktivnosti prevencije i ranog otkivanja ovisnosti te konzumacije droga u Zagrebu uvedemo i testiranje među zastupnicima kao i djelatnicima Gradske uprave”, kazao je Petek.
Ono što je iznenađujuće kod ovog prijedloga je što je rijedak primjer prijedloga oko kojeg se slažu i vladajući i oporba čini se. Naime, prijedlog je odmah podržala i zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević.
“U okviru rasprave o pristupanju Grada Zagreba Europskoj mreži gradova bez droga, izlagao sam o zabrinjavajućim podacima koji su objavljeni o konzumaciji droga u Gradu Zagrebu temeljem analize otpadnih voda u urbanim sredinama Europskih gradova. Ogroman je porast konzumacije kokaina, kanabisa i sintetičkih stimulativnih droga u gradu u odnosu na ranije provedena istraživanja”, napisao je Petek na svojoj Facebook stranici.


Komentari