U ZAGREBU NA ULICI HRANIO DIVLJE SVINJE: ‘Dobro je dok ne dođe prasica sa dječurlijom’

Foto: Pixabay

Divlje svinje sve češće se spuštaju u Zagreb, a građani se boje da će doći i do centra. Iz Grada su objavili upozorenje da im se ne prilazi, ali čini se da to pojedinci ignoriraju.

U jednoj zagrebačkoj grupi na društvenim mrežama objavljen je video na kojem jedna osoba, najvjerojatnije kruhom, hrani čopor divljih svinja.

“Ljetne večernje aktivnosti za nedokazane penzionere, svakim danom od 20 do 22 u Gornjem Stenjevcu, ulaz slobodan, ponesite samo svoj kruh ili kuruzu ili po vlastitom izboru”, napisao je muškarac koji je objavio video.

Životinje su gladne

“Dobro je dok ne dođe prasica sa dječurlijom…onda bu bome bežanije”, upozorila je jedna žena.

 

“Nije da opravdavam, ali životinje su gladne i spustile su se tražiti hranu… dajte malo samilosti nad gladnim životinjama ljudeki. I one imaju pravo živjeti isto koliko i svaki čovjek na zemlji”, napisala je jedna žena i ubrzo dobila odgovor: “Molim vas argumentirajte da su veprovi gladni. Oni su vrh hranidbenog lanca na Medvednici. Pametne životinje, znaju se brinuti za sebe”.

Neki su bili duhoviti

Bilo je i duhovitih komentara. “Možda ih gospodin/gospođa samo želi pripitomiti dok se ne napravi mjesta u škrinji”, našalio se jedan muškarac, druga žena je dodala: “Čovjek hrani za zimu! Slobodan prirodni uzgoj”, a još jedan komentator: “Udomi ne kupuj”.

“Bolje je i tako, dati im jesti i vode i otići će dalje, čemu tolike drame. I one bi radije bile u šumama da imaju vode i da im ljudi nisu ogolili šume”, a muškarac koji je i stavio video joj je odgovorio: “Ma najbolje je tako. Odprite lesu i stavite vodu u dvorište, ja ću vam dopeljati kamion kuruze, nek istrese u dvorište i super, bar neće dolaziti u našu ulicu i ugrožavati ljude i imovinu.


Komentari