U ZAGREBU JOŠ JEDNO EUROPSKO PRVENSTVO: Na Jarunu će se održati juniorski kup u triatlonu

www.spottedbylocals.com

Na jezeru Jarun 18. rujna održat će se Europski juniorski kup u triatlonu na kojem će se za najsjajnija odličja boriti više od 400 mladih sportaša iz više od 30 europskih država.

Zagreb će biti domaćin još jednog velikog međunarodnog natjecanja – Europskog juniorskog kupa u triatlonu. Natjecanje će se održati na jezeru Jarun 18. rujna i na njemu će se za najsjajnija odličja boriti više od 400 mladih sportaša iz više od 30 europskih zemalja, donosi Turistička zajednica grada Zagreba.

Triatlon je jedan od najzahtjevnijih, ali i najbrže rastućih sportova u svijetu. Tim multidisciplinarnim sportom, koji objedinjuje plivanje, biciklizam i trčanje, u Hrvatskoj se bavi više od tisuću rekreativnih i profesionalnih sportaša, a na Europskom kupu za odličja najboljih u timu Hrvatske borit će se osvajači već brojnih medalja s juniorskih natjecanja.

Među njima su talentirani i vrlo perspektivni sportaši Josip Živković iz Zagreba te Luka Paliska i Elizabeta Vitasović iz Pule, u koje se polažu velike nade i što se tiče budućih natjecanja u seniorskoj kategoriji.

Europski juniorski kup u triatlonu održat će se pod pokroviteljstvom gradonačelnika Zagreba Milana Bandića.


Komentari