U Zagrebu je zabilježeno 44 novih slučajeva, uočen proboj virusa u domove za starije

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Tijekom proteklih 24 sata u Zagrebu je zabilježeno 45 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Ukupno je 486 aktivnih slučajeva zaraze, rečeno je na konferenciji za novinare gradskog stožera.

Bilježi se proboj virusa u domovima za starije. Zaraženo je dvoje djelatnika iz dva doma za starije. Pozitivna su dva učenika iz srednje škole i dva učenika iz osnovne škole. Dva razreda srednje škole su u samoizolaciji.

U istražni zatvor zaprimljena je prva COVID-19 pozitivna osoba. Radi se o istražnom zatvoreniku kod kojeg je na slobodi utvrđeno da je COVID-19 pozitivan, a prema kojem je određena mjera istražnog zatvora. Zaprimanje u zatvorski sustav odrađeno je sukladno svim epidemiološkim mjerama, priopćilo je Ministarstvo pravosuđa.

Istražni zatvorenik je prva osoba lišena slobode smještena na posebno formiran COVID odjel Zatvorske bolnice u Zagrebu.

Svi djelatnici zatvorskog sustava koji su u kontaktu sa COVID pozitivnom osobom imaju zaštitna odijela, priopćeno je.

U posljednja 24 sata zabilježena su 234 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2100. Među njima je 280 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 21 pacijent.

Šest osoba je preminulo.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 14513 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 244 preminulo, ukupno se oporavilo 12169 osoba, od toga 236 u posljednja 24 sata. U samoizolaciji je trenutno 8938 osoba. Do danas je ukupno testirano 249 023 osoba, od toga 6137 u posljednja 24 sata.

Komentari