U Zagrebu je 9 novozaraženih koronavirusom! Bandić: ‘A tko bi trebao voditi Stožer, moja mama?’

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Stožer civilne zaštite Grada Zagreba objavio je danas na konferenciji za novinare najnovije podatke o broju zaraženih koronavirusom u glavnom gradu.

“Jučer je evidentirano je devet novozaraženih, ukupno 365 bolesnika. Dnevni prirast je oko 15 novih zaraženih dnevno, jučer je testirano 208 građana, a 4748 osoba je u samoizolaciji, a 28 osoba je u karanteni”, rekao je pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč.

“Policijska uprava zagrebačka nastavlja svoje aktivnosti. Posebna je pozornost na nadzor osoba koje su u samoizolaciji, 4060 osoba je u samoizolaciji, imamo i 825 dojava građana, i 245 utvrđenih kršenja mjera samoizolacije. Imamo 1177 kršenja okupljanja, u 22 slučaja riječ je o trgovinama i ugostiteljskim objektima, a u 9 slučaja građani su kršili mjere. U zadnja 24 sata 18 osoba nije imalo propusince. Također, 9 policijskih službenika je pozitivno na koronavirus”, rekao je načelnik PU zagrebačke Marko Rašić.

“Opće stanje sigurnosti je dobro i povoljno, kriminalitet je u padu”, dodao je.

“Zahvaljujem tržnicama Grada Zagreba što su, tumačeći mjere Stožera, otvorili kioske. Apleiram na sve sugrađane jer zdravlje je sada najvažnije. Prvi put je u Zagrebu kazneno prijavljena osoba i molim druge da poštuju odluke Stožera”, rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

“Na sreću nemamo ni jednog pozitivnog u svih 11 domova za starije gdje je nešto manje od 3800 korisnika. Prvi smo u Hrvatskoj prije naputka centralnog Stožera zabranili posjete Domovima za starije”, rekao je gradonačelnik.

“Zadnja vijest je da sam se drznuo preuzeti Stožer civilne zaštite, a tko bi trebao, moja mama?”, upitao se Bandić.


Komentari