U Zagrebu danas sedmero novozaraženih koronavirusom: Stožer upozorava one koji se vraćaju s godišnjih odmora

Zeljko Lukunic/PIXSELL

Gradski stožer civilne zaštite objavio je na konferenciji za novinare najnovije podatke o zaraženima koronavirusom Zagrebu.

U Zagrebu je u posljednjih 24 sata zabilježeno sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom. Oporavilo se 22 osoba, što znači da je trenutno 153 aktivnih slučajava.

Od današnjih sedam zaraženih, četvero ih je negativne epidemiološske anamneze što znači da nije poznato gdje su se zarazili, jedna osoba je kontakt već prije zaražene, a dva su importirana, jedan iz SAD-a, a drugi iz Saudijske Arabije.

Prema dostupnim informacijama riječ je o blažim slučajevima zaraze te nema teže oboljelih.

Iz Stožera su istaknuli kako su većina onih koji su negativne epidemiološke anamneze povratci s godišnjih odmora. Stoga apeliraju na te osobe da se i dalje ponašaju odgovorno i pridržavaju odluka Nacionalnog stožera.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području županije do petka, 07.08. evidentirano je 257 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom.

U odnosu na podatke od jučer radi se o jednoj osobi više, a šest je osoba izliječeno. Na području Zagrebačke županije trenutno su aktivna 33 slučaja. Do sada je ukupno izliječeno 213 osoba, a 11 ih je preminulo.

Što će biti s više od 300 Zagrepčana koji su žrtve potresa? Za njih od jeseni više nema mjesta u SD Cvjetno


Komentari