U Zagrebu danas nema novozaraženih koronavirusom! Bandić sumnja u zavjeru: ‘Možda netko ima cjepivo pa je namjerno pustio virus’

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Stožer civilne zaštite Grada Zagreba objavio je na današnjoj konferenciji za novinare najnovije podatke o broju zaraženih koronavirusom u Zagrebu.

“Jučer u gradu Zagrebu nije bilo novih covid pozitivnih osoba. Slijedi nastavak reaktivacije zdravstvenog sustava”, izvjestili su iz stožera.

“Jučer je testirano 238, nema novozaraženih, a jedna osoba više je izlječena. Nadam se da polako idemo kraju epidemije”, rekao je ravnatelj Nastavnog zavoda dr. Andrija Štamar, Zvonimir Šostar.

U protekla 24 sata nije zabilježen niti jedan slučaj kršenja mjera samoizolacije.

Identičan je rezultat i u Zagrebačkoj županiji gdje već tri tjedna nema novooboljelih, a jedna osoba više je izlječena.

“Hvala svima koji pridonose tome da imamo pozitivnu nulu. Do sada smo testirali preko 10.500 sugrađana. Ovo je veliki uspjeh i hvala svima. Hvala i svima našim herojima koji su na krovovima”, rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

“Hvala građanima Gornjeg i Donjeg grada na strpljenju čekajući novi zakon obnovi”, dodao je.

Na konferenciji je otkriveno da ni do danas nije otkriveno gdje se zarazio pacijent koji je jučer bio pozitivan na covid-19.

“Zbog prirode njegova posla teško je odrediti gdje se zarazio i skim je bio u kontaktu jer je uglavnom bio kod kuće. Vjerojatno se zarazio na putu do dućana, ali to još ne znamo”, rekao je Šostar.

“Možda ima neko cjepivo pa je namjerno pustio virus, možda oni koji prvi nađu cjepivo budu prvi osumnjičeni. Ja bih to mogao zaključiti kad bih bio zločest, ali ja to nisam. No možda se za šest mjeseci i to pokaže istinitim”, misteriozan je bio gradonačelnik Bandić.


Komentari