U Zagrebu danas nema novozaraženih koronavirusom! Bandić: ‘Najzaslužniji za ovakav rezultat su građani’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Gradski Stožer civilne zaštite objavio je danas najnovije podatke o broju zaraženih koronavirusom u Zagrebu.

U Zagrebu u posljednja 24 sata nije bilo novozaraženih koronavirusom, a imamo tri oporavljena pacijenta.

Grad Zagreb je zaprimio 30.500 prijavljenih šteta od potresa te je sve poslano u nadležno Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja.

U posljednja 24 sata nije bilo kršenja mjera samoizolacije, izvjestili su iz PU zagrebačke.

“Najzaslužnijih za ovaj pozitivan rezultat su naši građani. Žao mi je što zakona nema i što nas nitko ne zove da sjednemo i okrenemo Imunološki zavod. Sad je vrijeme za to, ali to su naša posla, hrvatska i balkanska. Još jednom pozivam odgovorne da sjednemo i to riješimo. Danas je točno dva mjeseca od potresa te ćemo predložiti tematsku sjednicu Skupštine na kojoj će govoriti svi osim mene, a tema će biti samo jedna – potres2, rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

Novinare je zanimalo što se sve napravilo od potresa.

“Već smo jednom 15-20 puta podastrali izvješća što smo učinili, ali vi to ne prenosite javnosti. Ja ću sva ta izvješća staviti na hrpu. Na ono što sam mogao utjecati sam utjecao, a na ono što ne mogu utjecati, ne mogu. Ne mogu ja donijeti zakon. Apeliram na nadležne da se to napravi”, rekao je Bandić.

“Najkasnije do 1. lipnja bi svi čiji su domovi stradali u potresu trebali biti zbrinuti u dodijeljenim stanovima”, dodao je gradonačelnik.

“Zagrebačke škole su spremne i mogu primite sve svoje učenike. Škole će biti otvorene, a vidjet ćemo koliko će učenika doći na nastavu”, rekao je gradski pročelnik za prosvjetu Ivica Lovrić.

Komentari