U Zagrebu danas 41 novozaraženih koronavirusom, više od polovice zarazilo se na godišnjem odmoru

Foto: Facebook / Milan Bandić

Gradski stožer civilne zaštite objavio je danas na konferenciji za novinare najnovije podatke o broju zaraženih koronavirusom u Zagrebu.

U Zagrebu je danas 41 novooboljela osoba od koronavirusa što je novo značajno povećanje u odnosu na protekle dane.

“Tijekom jučerašnjeg dana u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo testirano je 391 osoba, zabilježili smo 41 novi slučaj zaraze koronavirusom, zbog čega je za 136 osoba izrečena mjera samoizolacije”, kazala je zamjenica ravnatelja tog zavoda Sandra Šikić na konferenciji za medije.

Trenutno je u Zagrebu 236 aktivnih slučajeva, 500 građana je u samoizolaciji.

Kod većine osoba, njih 24 moguće je izlaganje virusu na godišnjim odmorima, za dva slučaja je negativna epidemiološka anamneza, a jedanaest novooboljelih su kontakti prethodno pozitivnih osoba, izvijestio je zagrebački Stožer na konferenciji za medije.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području županije do četvrtka, 13.08. evidentirano je 278 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom.

U odnosu na podatke od jučer radi se o šest osoba više, a pet osoba je izliječeno. Na području Zagrebačke županije trenutno su aktivna 43 slučaja. Do sada su ukupno izliječene 224 osobe, a 11 ih je preminulo.

JE LI OVO KRAJ? HZJZ donio novu preporuku za noćne klubove!

Komentari