U Zagrebu danas 12 novooboljelih od koronavirusa: Ponovo se sumnja na noćne klubove

Zet.hr

Gradski stožer civilne zaštite objavio je danas najnovije podatke o broju zaraženih koronavirusom u Zagrebu.

U protekla 24 sata u NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ provedeno je 327 testiranja na SARS-CoV-2. U Gradu Zagrebu zabilježeno je 12 novih slučajeva. Posljedično tome, 40 osoba određena je mjera samoizolacije.

Četiri su osobe za sada negativne epidemiološke anamneze, tri osobe su kontakt COVID + osoba, za jednu je novooboljelu osobu epidemiološka obrada u tijeku, kod četiri novooboljele osobe moguće je izlaganje u noćnom klubu na godišnjem odmoru (Vodice, Novalja, Makarska).

Od navedenih, jedna je osoba strani državljanin. Svi testirani korisnici i djelatnici domova za starije i nemoćne osobe na području Grada Zagreba negativni su na SARS-CoV-2. Zaključno, trenutno je u Gradu Zagrebu 150 aktivnih slučajeva i 366 aktivnih samoizolacija.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području županije do subote, 08.08. evidentirana je 261 osoba kojoj je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom.

U odnosu na podatke od jučer radi se o četiri osobe više. Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivno 37 slučaja. Do sada je ukupno izliječeno 213 osoba, a 11 ih je preminulo

Brojke ponovo rastu! U Hrvatskoj danas 62 novozaraženih koronavirusom


Komentari