U Zagrebu 73 novozaražene osobe, u samoizolaciji su 23 učenika

Ilustracija: Marko Lukunic/PIXSELL

U Zagrebu u posljednja 24 sata, prema podatcima HZJZ-a, evidentirana su 73 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2, a trenutačno je 400 aktivnih slučajeva zaraze, izvijestio je danas Nastavni zavod za javno zdravstvo (NZJZ) “Dr. Andrija Štampar”.

Ukupno je 42.336 potencijalno ozdravljenih/oporavljenih osoba što je 105 osoba više nego jučer.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ-a “Dr. Andrija Štampar” obavljeno je 740 testiranja na SARS-CoV-2, od čega su 74 nalaza bila pozitivna. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 65 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 35 osoba.

U samoizolaciji 23 učenika

Od 65 obrađenih pozitivnih osoba 20 ih je za sada negativne epidemiološke anamneze, 21 osoba je kontakt covid pozitivnih osoba. Osam osoba su štićenici/djelatnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a za osam osoba obrada je još u tijeku.

Kod pet osoba moguće je izlaganje u zdravstvenim ustanovama, dvije osobe pregledali su liječnici obiteljske medicine/HZJZ-a, a kod jedne osobe moguća je izloženost na radnom mjestu.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata potvrđeni su pozitivni nalazi kod 12 korisnika i pet djelatnika.

Zbog pozitivnog nalaza testa na SARS-CoV-2 virus kod jednog učenika srednje škole, izrečena je mjera samoizolacije za 23 učenika.


Komentari