U Zagrebu 69 novooboljelih od korone: U subotu cijepljeno 2936 osoba, u Gradskoj karanteni nema ni jedne

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ukupan broj novooboljelih osoba u Zagrebu, prema podacima HZJZ-a je 69, a broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 66.547, što su 204 osobe više, nego u subotu.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obavljeno je 598 testiranja na SARS-CoV-2 i 43 nalaza su bila pozitivna.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 81 novooboljelu osobu, a mjera samoizolacije izrečena je za 198 osoba.

Od 81 obrađene pozitivne osobe: 31 je za sada negativne epidemiološke anamneze, a 42 osobe su kontakt COVID + osoba. Obrada za pet osoba je još u tijeku. Kod jedne osobe moguće mjesto izlaganja je obrazovna ustanova, a jedna je osoba izložena na radnom mjestu.


U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata novooboljele su dvije nezdravstvene djelatnice.

Tijekom proteklog dana, zbog pozitivnog nalaza testa na SARS CoV-2 kod pet učenika i jednog nastavnika osnovnih te tri učenika srednjih škola, mjera samoizolacije izrečena je za 341 učenika osnovnih i 50 učenika srednjih škola.

U Karanteni Grada Zagreba ne nalazi se niti jedna osoba. Tijekom jučerašnjeg dana na cijepnim punktovima u Grad Zagrebu, cijepljeno je 2.936 osoba. Zaključno, trenutno je u gradu Zagrebu 1.027 aktivnih slučajeva

Komentari