U Zagrebu 13 novooboljelih: Nema povećanih slučajeva zaraze nakon potresa u Zagrebu

Foto: Daniel KASAP / POOL / HINA

Nacionalni stožer civilne zaštite tek u 14 sati objavljuje podatke o novooboljelima u Hrvatskoj od koronavirusa.

U Zagrebu je prema današnjim podacima 13 novozaraženih, što čini ukupno 345 osoba.

“Danas u odnosu na jučer ima 77 novoobljelih, slično kao i prethodni dan što znači da nema značajnijih povećanja i da mjere daju rezultat”, rekao je ministar Vili Beroš.

“Ukupno imamo 867 bolesnika, testirano je 611 osoba u zadnja 24 sata, a na respiratoru je 32 dok je preminulih 6 osoba”.

Oporavljenih imamo 67 osoba. Zbrinuto je u bolnicama 1124 bolesnika za koje se sumnja na koronavirus”.

“Nakon izbijanja epidemije, preustroja sustava i potresa, hrvatski zdravstveni sustav se vraća u normalu. Poduzimamo pojačane mjere koje su usmjerene na pojačanu aktivnost za sigurnost bolesnika. Polako vraćamo stvari u normalne okolnosti jer život mora i teći će dalje”, zaključio je Beroš.

“Dostupna je i analiza situacije u Zagrebu nakon potresa. Broj novooboljelih u Zagrebu ima silazni trend što znači da nema posljedice potresa na zarazu koronavirusom, što je svakako dobar znak”, rekao je ravnatelj HZJZ Krunoslav Capak.

“Što se tiče policijskih službenika, 7 ih je zaraženo koronavirusom dok ih je 98 u samoizolaciji. Dojavljeno je 3564 kršenja samo izolacija, a 984 je utvrđeno nakon provjere”, tvrdi ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Hrvatska Vlada dogovorila je nabavku 250 respiratora koji će sukcesivno dolaziti u Hrvatsku.


Komentari