U zagrebačkoj zračnoj luci hvale se dobrim rezultatima, ali na ove incidente, propuste i skandale očito su zaboravili

Borna Filic/PIXSELL

Dana 28. ožujka 2017. s novog terminala Zračne luke Zagreb poletjeli su prvi zrakoplovi. Dakle, prošlo je 365 dana od poljetanja aviona s novog terminala Zračne luke Zagreb, kojom će još 29 godina upravljati MZLZ (francuski koncesionar).

Iz Uprave se hvale dobrim rezultatima, točnije da je u prva tri mjeseca ove godine bilo 12 posto više putnika nego u istom periodu lani. Pohvalili su se i dolaskom novih avio-kompanija i najavom zaposlenja novih djelatnika.

Skandali i incidenti

Međutim, nema riječi od nizu skandala i incidenata koji su obilježili tu toliko uspješnu prvu godinu; od pucnjave zaštitara, onda kada je Zračna luka bila zatvorena tijekom cijele noći pa je avion morao sletjeti u Rim, kada je pilot na razglas rekao kako nikog nema za ukrcaj prtljage pa je let kasnio više od sat vremena, kada se vozilo za prtljagu zabilo u avion…

I dva vrlo ozbilja propusta – vozikanje pijanog vozača po stajanci, i putnika koji je kasnio na let pa se snašao tako da je stisnuo gumb za opanost, otvorio “gate” i na silu ušao u avion. Niz je propusta i incidenata koji se stavljaju “pod tepih”.

Kako tvrde dobro upućeni za Z1 Televiziju, nisu spomenuli ni veliko kašnjenje letova. U odnosu na staru zračnu luku, tvrde izvori, sada se, gledajući ukupne statistike letova svih avio-kompanija, kasni čak 200 posto više nego prije.

 

Zgrada stara tek godinu dana ‘curi’

Nadalje, iz Uprave se nisu pohvalili ni zadnjom tehnološkom inovacijom. Naime, piše Z1, nedavno je zbog snijega zgrada stara čak 365 dana “procurila”, a sve je sanirano bušenjem rupe iz koje se voda slijevala u kante.

Izvori za televiziju tvrde da je Uprava naložila da se probuši strop, odnosno da se napravi rupa kroz koju je postavljena cijev, a voda se slijevala u kante koje su stalno morali nosikati ljutiti djelatnici. Tim su prizorom bili iznenađeni i putnici, najviše “domaći” upućeniji.

Rok gradnje novog terminala probijan je nekoliko puta, a cijeli projekt težak je 300 milijuna eura. Tako je nakon nekoliko probijenih rokova zgrada očito “skrpana” jer kako drugačije objasniti da “curi” nakon 365 dana od otvorenja.

Screenshot / Z1 Televizija

Novinare ‘uče’ pisati, a nagrada je – put u Pariz

Zanimljivo je i kako je nedavno u organizaciji Zračne luke, kojom upravljaju Francuzi, održana “Press akademija”. Na njoj su novinari podučavani o izazovima izvještavanja iz Zračne luke.

Naime, Odnosi s javnošću MZLZ-a često se kasno očituju, a ponekad i “mijenjaju priču”. Novinari su pritom samo radili svoj posao, a njihovi izvještaji očito se nisu svidjeli tamošnjim Odnosima s javnošću, stoga su, ususret prvoj godišnjici, nedavno organizirali “Press akademiju” za 12 odabranih novinara.

Cilj te male novinarske škole je, kako piše, “podići razinu informiranosti novinara” i “uspostaviti bolji odnos s novinarima”. Međutim, uz podučavanje ide i, tvrde izvori za Z1 Televiziju, besplatan put u Pariz za 12 odabranih novinara 10. i 11. travnja ove godine.

Ako su odabrani novinari dobili Pariz na nekoliko dana, tko zna što su onda tek dobili njihovi urednici.


Komentari