U zadnji tren odgođena suradnja Bandića i Esih?

skupstina.zagreb.hr

Gradonačelniku su se, čini se, ponovo pomrsili planovi.

Sporazum o suradnji gradonačelnika Milana Bandić i njegove Stranke rada i solidarnosti i partnera s HDZ-om i listom grupe birača nositeljice Brune Esih trebao je biti potpisan danas, ali po svemu sudeći, potpisivanje je odgođeno za ponedjeljak 10. srpnja.

Razlozi odgode potpisivanja nisu otkriveni no pretpostvlja se da je problem nastao prilikom prikupljanja 26 potpisa koji su potrebni za promjenu imena Trga maršala Tita. Upravo to je Esih prošlog tjedna, nakon neuspjelog pokušaja konstituiranja Gradske skupštine, navela kao preduvjet za suradnju

 

I u HDZ-u su potvrdili kako su za promjenu imena, a podsjetili su i kako je upravo njihov Andrija Mikulić krajem prošle godine najavio inicijativu za preimenovanje Trga maršala Tita.

Hina je jučer u zagrebačkom HDZ-u saznala da se prije potpisivanja sporazuma moraju proći određeni detalji koji će biti točka na “i” sigurnoj većini u Gradskoj skupštini. Inače, Gradski odbor HDZ-a odlučio je baš Andriju Mikulića predložiti za predsjednika Gradske skupštine. Istu funkciju obavljao je i u prošlom sazivu.

Ona, pak, ovu odluku nije htio komentirati: “Samo polako, valja pričekati konačno potpisivanje sporazuma i konstituirajuću sjednicu, a nakon toga ćemo više o svemu.”

U ponedjeljak, 10. srpnja u 10 sati, saznat će se hoće li Mikulić sjesti u predsjednički stolac. Na službenim stranicama Gradske skupštine objavljen je i dnevni red prve sjednice koji se sastoji od četiri točke: Izbor mandatnog povjerenstva, izvješće Mandatnog povjerenstva i verifikacija mandata članova Gradske skupštine, odnosno utvrđivanje člana Gradske skupštine koji će predsjedavati sjednicom do izbora predsjednika i svečana prisega članova Gradske skupštine. Također, izbor Odbora za izbor i imenovanja te izbor predsjednika i potpredsjednika Gradske skupštine, piše Direktno. 

>>> Bandić sprema zaokret: Odbit će Esih i Hasanbegovića, u suradnju ide s dojučerašnjim neprijateljem?


Komentari