U vrijeme koronavirusa, gledanje filmova u kinima poseban je doživljaj

press

CineStar kina, u sva je svoja kina na blagajne uveo sredstva za dezinfekciju ruku, a od četvrtka je uveden novi raspored sjedenja u svakoj dvorani s minimalno dva slobodna sjedala između posjetitelja, no sada su uveli i nova pravila.

“Kapaciteti naših dvorana su trenutno limitirani do 100 posjetitelja te održavamo preporučeni razmak između posjetitelja, a daljnji koraci ovise o razvoju situacije i odlukama nadležnih službi te će biti komunicirani na vrijeme”, navode, prenosi hr.n1info.com.

Iz kina potiču posjetitelje da ulaznice kupuju online, a ako ih kupuju na blagajnama da plaćaju karticama i beskontaktno.

S druge strane, Cineplexx kina uvela su novi raspored sjedenja s povećanom udaljenosti između posjetitelja čiji je maksimalan broj također ograničen na 100 ljudi.

Također, još jedna mjera u strategiji smanjenja rizika, uvođenje je većeg vremenskog intervala između predstava kako bi se spriječila veća koncentracija ljudi u predvorju kina.

Zbog trenutne situacije projekcije u kinu Tuškanac odvijaju se prema rasporedu još u petak i subotu, a od nedjelje, 15. ožujka kino Tuškanac otkazuje sve projekcije i do daljnjega je zatvoreno.

Filmski programi u kinu Kinoteka nastavljaju se prema rasporedu, uz obavezno provođenje mjera zaštite od koronavirusa pa je tako broj ulaznica ograničen na 80 osoba po projekciji i blokirana je mogućnost kupnje susjednih sjedala.

Prema preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, Kinoteka moli posjetitelje da se suzdrže od uobičajenog neverbalnog komuniciranja koje uključuje rukovanje te izbjegavaju bliži socijalni kontakt.

“U slučaju da imate respiratornu bolest i/ili povišenu temperaturu ljubazno molimo da ne dolazite na programe”, poručili su iz Kinoteke.


Komentari