U Vinogradskoj zaražen i šef anestezije: Testiraju se svi pacijenti s intenzivne

Foto: Wikimedia Commons

Na koronavirus je pozitivan i pročelnik Zavoda za anesteziologiju, intenzivnu medicinu i liječenje boli KBC-a Sestre milosrdnice, piše 24sata. Sada u bolnici vlada opsadno stanje jer je zaraženi pročelnik s mnogim kolegama bio u kontaktu, kao i s pacijentima.

Dr. Zovak, ravnatelj bolnice, navodi kako se testiraju svi kolege i pacijenti s intenzivne te da će prava slika biti jasnija danas u večernjim satima.

U ovom trenutku nitko nema simptome bolesti, hitni prijem pacijenata funkcionira, a veliki broj zaposlenika je u samoizolaciji.

Mladi specijalizant Zavoda za dijalizu KBC-a Sestre milosrdnice pozitivan je na koronavirus pa je sada zbog toga 160 zaposlenika bolnice u samoizolaciji, potvrdio je ravnatelj Vinogradske prof. dr. Mario Zovak za 24sata.

“Istina, veliki je broj zaposlenika sada u samoizolaciji, no s obzirom da smo maksimalno smanjili broj hladnih prijema, imamo dovoljno osoblja. Situaciju sa Zavodom za dijalizu već smatramo riješenom. Ujedno, organizirali smo kompletno bolničko osoblje u dva tima, na način da jedan tim radi dva tjedna, a drugi je za to vrijeme kod kuće. Zbog takve organizacije imamo drugi tim sada spreman da preuzme posao od ekipe koja je posljednjih dana bila u bolnici”, rekao je Zovak.

Komentari