U Vinogradskoj i u Traumatološkoj otkazane sve operacije zbog puknuća cijevi

hr.wikipedia.org

Zbog puknuća cijevi na Klinici za kirurgiju KBC-a Sestre milosrdnice u Zagrebu otkazuju se od danas ujutro sve operacije, pa i one hitne. Pet operacijskih sala bit će zatvoreno. Sastat će se bolnički krizni stožer jer pacijente moraju zbrinuti. Operacija neće biti ni u zagrebačkoj Klinici za traumatologiju zbog pokvarenih uređaja, piše HRT.

Mario Zovak, ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice, kazao je za HRT da će tridesetak pacijenata koji su predviđeni za program ljubazno zamoliti da se strpe:

Za koji dan njihovo zdravlje neće biti ugroženo. Ali i organizirat ćemo rad za hitne pacijente. Hitna služba radi 24 sata, dakle vrlo vjerojatno će jedan dio programa raditi u noćnim satima na klinici za ginekologiju i urologiju.

Hitnu pomoć trebaju i u Klinici za traumatologiju. Od šest operacijskih dvorana samo u jednoj je  djelomično ispravan prijenosni rendgen, dva su pokvarena, tzv. hladne operacije su otkazane.

To su aparati koji su nam nužni da bi mi radili svakodneveno svoje operacije. Radi se o opremi koja je stara ona iznosi od 14-18 godina starosti i ta oprema je dala svoje, kazao je Srećko Sabalić, predstojnik Klinike za traumatologiju.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić i pomoćnik ministra Vili Beroš u posjetu su KBC-u Sestre milosrdnice. Ministar je na sinoćnjem hitnom sastanku s ravnateljima zagrebačkih bolnica organizirao prijem i zbrinjavanje hitnih pacijenata u zagrebačkim bolnicama, dok se situacija oko puknuća cijevi ne sanira. Kujundžić je kazao da je novi CT na putu u Kliniku za traumatologiju.


Komentari