U tijeku opsežna potraga: Optuženom zagrebačkom poduzetniku i njegovim maloljetnim sinovima gubi se svaki trag

FOTO: Nestali.hr

Nedim Novalić (39) nestao je 19. veljače u Zagrebu, a nema traga ni njegovim sinovima u dobi od dva i 13 mjeseci. Policija ga traži i zbog računalne prijevare.

Posljednji put je viđen u Sibeliusovoj ulici u zagrebačkom naselju Prečko.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, Novalić i djeca nisu registrirani u prelasku granice, ali nikakvih drugih informacija nema. Angažirane su sve društvene institucije, a očajna i nemoćna obitelj ne smije otkrivati detalje dok traje istraga.

Još uvijek nije otkriveno što je točno nagnalo 39-godišnjaka da zajedno s djecom krene u nepoznato. Njegovi poznanici otkrivaju da je Nedim bio čudan posljednjih nekoliko godina, nepredvidiv i rijetko raspoložen za druženja, a navodno se od prošle godine nalazi na tjeralici zbog djela računalne prijevare, ali je bio nedostupan hrvatskom pravosuđu. Nejasno ostaje i zašto je tome tako, posebno što mu je još u travnju prošle godine određen istražni zatvor odlukom Županijskog suda.

Sumnja se da je jednoj gospođi ‘ispeglao’ kreditnu karticu 2015. godine i tako je oštetio za oko 9000 kuna. Zbog njezina hendikepa pomagao joj je kupovati potrepštine, ali u listopadu te godine bez njezina je znanja uzeo karticu i u raznim trgovinama kupovao poklon-bonove uglavnom za prehrambene namirnice.

Nakon njezine prijave policija je ispitala Novalića te je on porekao djelo, no kada su ga policajci ponovno potražili u veljači 2017., taj put kako bi ga i službeno uhitili, nisu ga pronašli na prijavljenim adresama. Dva mjeseca poslije protiv njega je službeno otvorena istraga, a zbog svoje nedostupnosti u travnju je i završio na tjeralici, piše Jutarnji.


Komentari