U Susedgradu provaljeno u Centar za socijalnu skrb, djelatnici uplašeni: ‘Mislimo da je ovo upozorenje’

FOTO: Pixabay

U noći sa srijede na četvrtak netko je provalio u prostorije Centra za socijalnu skrb Susedgrad, prenosi Dnevnik.hr. Djelatnici smatraju da se radi o pokušaju zastrašivanja.

U PU Zagrebačkoj potvrdili su da se dojavu dobili jutros oko 6,30 nakon što je zaštitar primjetio razbacane stvari i pozvao ih. Djelatnici smatraju kako se radi o nekome tko jako dobro poznaje zgradu pa nije isključeno da je riječ o bivšem, ako ne i trenutnom zaposleniku centra.

“Radi se o nepoznatom počinitelju. Materijalna šteta je nekoliko stotina kuna. Ozlijeđenih nema”, rekli su u PU zagrebačkoj.

“Nije provaljeno na glavna vrata, nego kroz pomoćna. To je učinio netko tko zna kako od tamo doći do svih ureda. A svi uredi bili su ispremetani”, rekla je jedna od djelatnica za Dnevnik.hr.

Djelatnica je nadalje objasnila kako se 30-ak djelatnika centra nakon provale ne osjeća sigurno, a među njima i kroničnih bolesnika.

“Svi smo prestrašeni. Mislimo da je ovo upozorenje. Strah nas je da će idući put doći s pištoljem ili nožem”, dodala je.

Iz centra je ukraden samo novac iz blagajne, kojeg i nema puno budući da centar ne isplaćuje novac trenutno.

“U posljednjih nekoliko godina pljačkali su nas četiri ili pet puta. Zadnja pljačka bila je oko Sisveta prošle godine. Možda neki ljudi misle da mi u uredu držimo gotovinu koju dajemo korisnicima kao jednokratnu pomoć. No to nije istina. Ako dogovorimo tu pomoć, tada naručujemo točno određenu količinu novca koja nam se potom dostavlja”, kaže radnica centra.


Komentari