U subotu se održava ‘Antunovski hod za mlade’: Policija objavila važnu vijest o regulaciji prometa, evo kojom će se dionicom kretati

(Foto: Facebook/Župa sv. Antuna Padovanskog)

Uz već ranije najavljenu Povorku ponosa, zagrebački policajci će u subotu također nadzirati ulice i zbog održavanja vjerske procesije Antunovski hod za mlade“ koju organizira Župa svetog Antuna Padovanskog u trajanju od 13 do 21 sat.

Zbog povorke ponosa: U subotu velike promjene u tramvajskom prometu

“Vjernici će se po navedenoj dionici kretati uz stalnu nazočnost policijskih službenika koji će pravovremeno upravljati cestovnim prometom”, poručila je policija.

Procesija će teći sljedećom rutom: crkva sv. Antuna Padovanskog, Sesvetska Sela – Sesvetska –Zagrebačka – Ulica Dubrava (odmor 30 minuta na prostoru ispred crkve u Aveniji Gojka Šuška) – Maksimirska – Vlaška – Trg bana Josipa Jelačića (odmor 30 minuta) – Sveti Duh, crkva sv. Antuna Padovanskog.

Policija je od građana zamolila strpljenje i razumijevanje.

“Poštujte sve upute policijskih službenika i redara, radi što bolje protočnosti prometa kao i sigurnosti svih sudionika u cestovnom prometu”, naveli su iz policije.

Kako smo ranije pisali, Povorka ponosa zagrebačke LGBTQ+ zajednice dovesti će do izmijenjenog voznog reda u subotu od 15:40 do 17:30 sati.

Tramvajski promet bit će obustavljen Savskom cestom (sjeverno od Vodnikove), Frankopanskom, Ilicom (od Ulice Republike Austrije do Trga bana Josipa Jelačića), Jurišićevom, Zrinjevcem, Ulicom Franje Račkog, Draškovićevom (od Ulice kneza Mislava do Vlaške), Vlaškom, Ribnjakom i Ksaverskom cestom”, naveli su iz ZET-a.

21. Povorka ponosa u Zagrebu (Foto: Cropix)

U čast mjeseca ponosa i skretanja pažnje na potrebu za društvenom tolerancijom i uvažavanjem spolnih sloboda i jednakosti, prošle je subote održan i Pride ride, vožnja biciklima.

Biciklima se provozali u znak prosvjeda: Evo kako je u Zagrebu prošao ‘Pride ride’

“Vidljivost LGBTIQ osoba doprinosi rušenju predrasuda i stereotipa. Kada ljudi imaju priliku upoznati LGBTIQ osobe iz svoje vlastite zajednice, iz svojeg susjedstva, to im omogućuje da vide da su različitosti prirodan i važan dio našeg društva, potiče se prihvaćanje i normalizacija razgovora o LGBTIQ temama”, poručili su iz inicijative.


Komentari