U SUBOTU ĆE JEDAN DIO ZAGREBA UTONUTI U MRAK Poziv upućen i drugima

Zagreb noću (Foto: Bruno Konjevic / CROPIX)

Radi podizanja svijesti o klimatskim promjenama i ove godine će se 25. ožujka od 20:30 do 21:30 sati održati akcija Sat za planet Zemlju.

Tim povodom, gradovi diljem svijeta isključiti dio svoje jave rasvjete na sat vremena kako bi se ukazalo na održivi razvoj i racionalno korištenje prirodnih resursa i energije.

Na pridruživanje ovoj inicijativi ali i informiranju građana o samom događaju, pozvali su sve gradove i općine u Hrvatskoj Hrvatski astronomski savez i Udruga za zaštitu noćnog neba, “Naše nebo”

“Pozivamo sve gradove i općine da se priključe ovoj akciji podizanja svijesti o klimatskim promjenama, podrže nastojanja oko očuvanja prirodnog okoliša i održivog razvoja te nastojanja za smanjenje svjetlosnog onečišćenja”, naveli su u priopćenju.

Dodali su i kako i pojedinci također mogu sudjelovati gašenjem rasvjete u svojoj kući i dvorištu na sat vremena.

Grad Zagreb je potvrdio kako će sudjelovati na događaju, gašenjem javne rasvjete u parku Zrinjevac.

“Sat za planet Zemlju (Earth Hour) pokrenut je u Sydneyu 2007. kao građanska inicijativa u znak prosvjeda protiv klimatskih promjena i poziv na hitnu akciju. Milijuni ljudi diljem svijeta zadnje subote u ožujku isključuju svijetla na jedan sat u znak simbolične podrške našem planetu”, poručili su iz Grada Zagreba na društvenim mrežama u petak.


Komentari