U što su ulupani milijuni? Nevjerojatno koliko je potrošeno za Ljeto na Savi

Foto: Zeljko Grgic / CROPIX

Čudnovate konstrukcije uz obalu rijeke Save ispod Hendrixovog mosta u službi pozornice i tribina sinoć su ostale prazne. Valjda zbog kiše, broj gledatelja gotovo se izjednačio s brojem glazbenika. No manifestacija ‘Ljeto na Savi’ ide dalje.

Iako bi večerašnji program trebao biti bogatiji, a na pozornici se očekuju i neka zvučnija imena, novinari s glazbenih portala se žale da ih nitko nije pozvao. Sound Report objavio je na svojoj Facebook stranici da oni “isto kao i drugi veliki glazbeni portali” nisu o tome obaviješteni.

Iako je manifestacija trebala trajati cijelo ljeto, do prošlog se tjedna nije dogodilo gotovo ništa. Nakon što je otvorenje nekoliko puta odgođeno, konačno je proglašeno prošlog tjedna kad se gradonačelnik Milan Bandić prošetao naplavnom ravnicom uz Savu.

Svako odgađanje zbog dodatnih radova i priprema znači da će u projekt trebati uložiti više novca.


Kako doznaju novinari Radio Studenta, sam projekt košta 1.875.000 kuna, a geotehnička studija 231.250 kuna. Za priključak na električnu mrežu treba osigurati 459.490 kuna, za vodovodnu mrežu 156.000, dok razvodni ormar košta 95.550 kuna. Gradnja paviljona stoji 5.342.800 kuna, a za igralište potrebno je izdvojiti 3.000.498 kuna.

Sve skupa iznosi 11.160.588 kuna.

Projekt je prvotno trebao krenuti još prošle godine pod nazivom ‘Aktivnosti na Savi”, no tada se nitko nije javio na natječaj. Ove godine probleme je stvorila sama Sava koja se uslijed velikih kiša drznula podići i poplaviti netom spuštenu naplavnu ravnicu.

Usprkos brojnim nedaćama, ‘Ljeto na Savi’ ide dalje. Večeras će na obali kod Hendrixovog mosta nastupati brojni glazbenici, a idući će se  tjedan održavati jahanje konja na povezu i čišćenje konjske opreme, korektivnu gimnastiku, prvenstvo u ragbiju na pijesku za seniore, stare igre i brojalice te narodne priče iz Hrvatske, nekoliko filmova i koncerata.

Komentari