U stacionaru Arena do danas zbrinuto više od 100 pacijenata: Izvijestili i koliko ih je sada tamo

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Od 28. studenog stacionar Arena primio je više od 100 novoboljelih pacijenata zaraženih koronavirusom.

“Trenutačno je u Areni 41 pacijent, a pruža im se kvalitetna zdravstvena skrb do potpunog oporavka i otpuštanja s liječenja. Pacijenti imaju lakše do srednje teške kliničke slike koje zahtijevaju daljnje liječenje kroz intervensku terapiju ili druge terapije koje nalaže njihovo cjelokupno zdravstveno stanje.

Dosad su otpuštena 62 pacijenta. Dogodio se jedan smrtni slučaj pacijenta u terminalnom stadiju tumorske bolesti koji je bio premješten u Stacionar Arena Zagreb zbog potrebe rasterećenja akutnog kirurškog odjela Kliničkoga bolničkog centra Sestre milosrdnice. Nije imao simptome bolesti COVID-19 i nije preminuo od posljedica te bolesti.

Svi pacijenti do dolaska u Arenu bili su hospitalizirani u jednoj od zdravstvenih ustanova u Zagrebu: Kliničkoj bolnici Dubrava, Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” i Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice. Sanitetskim prijevozom Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba prevezeni su od jedne od navedenih zdravstvenih ustanova do Stacionara Arena Zagreb.

Medicinsko osoblje Stacionara Arena trenutačno čini 18 liječnika te 60 medicinskih sestara. Smjene liječničkih i sestrinskih timova su svakih 12 sati kako bi svi pacijenti imali 24-satni nadzor i zdravstvenu skrb”, priopćili su iz Arene, prenosi Index.


Komentari